Stunt ‘T Knooppunt tegen grootmacht FC Barcelona blijft uit

Het is ‘T Knooppunt niet gelukt om tegen het grote FC Barcelona voor een verrassing te zorgen. De ploeg van Hicham Benhammou verloor de eerste wedstrijd in de Elite Round van de UEFA Futsal Cup met 6-0. Donderdag is het tweede duel tegen gastheer Pescara.

Elf minuten lukte het de Amsterdammers om stand te houden aan de Adriatische kust. Keer op keer stond Knooppunt-keeper Ennes van Maasbommel in de weg voor een openingstreffer van Barcelona en werd het strijdplan van Benhammou om de tegenstander weinig ruimte te gunnen, goed uitgevoerd. Totdat een gelukkig doelpunt van Leo Santana, die uit schier onmogelijke positie de bal in het doel gleed, de Spanjaarden aan de leiding bracht: 0-1.

Bij ‘T Knooppunt waren ze er vooraf van overtuigd dat ook zíj kansen zouden krijgen. Dat gebeurde ook met twee harde schoten van Sofian el Adel en Jeroen de Groot, waar doelman Juanjo telkens een passend antwoord op had. Aan de andere kant gaven de Amsterdammers het onnodig weg door twee doelpunten binnen twintig seconden. Eerst ging Van Maasbommel op de middenlijn in de fout, waar Ferrao dankbaar gebruik van maakte en uit de eerstvolgende aanval van Barcelona tikte Marc Tolra zelfs de 3-0 binnen.

In de tweede helft probeerde ‘T Knooppunt iets terug te doen. Jamal el Ghannouti kwam niet goed uit om zijn inzet genoeg kracht mee te geven, Iliass Bouzit vond het zijnet en Tevfik Ceyar bij zijn achterwaartse kopbal waar het doel precies stond. Een eretreffer zat er niet in. In plaats daarvan liep Barcelona door doelpunten van Aicardo (twee) en Joselito verder uit naar 6-0.

Morgenochtend een nieuwe videoreportage over de tweede dag van ‘T Knooppunt in Pescara.