Home / Algemeen / Stuurloos Amstelveen ook kansloos onderuit bij Maarssen

Stuurloos Amstelveen ook kansloos onderuit bij Maarssen

Amstelveen Heemraad heeft ook de vierde wedstrijd in de zaterdag derde klasse C verloren. Op bezoek bij Maarssen ging de ploeg van Laurens ten Heuvel kansloos met 5-1 onderuit. Niet alleen het resultaat is niet best, ook de manier waarop geeft reden tot
zorgen. Nagenoeg geen kansen creërend en alle gelegenheid voor de tegenstander om het balletje rond te laten gaan.

Het begon best aardig voor de Amstelveners. Aan beide kanten waren er wat kansjes. Na een kwartier spelen ging Michael Coster over de knie van een tegenstander en wees de scheidsrechter gedecideerd naar de stip. Maxim Perels schoot de strafschop strak binnen om de bezoekers op een 0-1 voorsprong te schieten. Binnen zeven minuten was het weer gelijk. Sven van Vuuren schoot een vrije trap zo langs de muur en doelman Mike Lesmeister.

De eerste helft was Maarssen de bovenliggende ploeg, maar in de afronding waren de mannen van Marco van der Ploeg niet helemaal scherp. Na ruim een half uur spelen moest Maarssen met 10 man verder, omdat Ferdi Vrede zijn tweede gele kaart incasseerde. Met tien man bleef Maarssen het betere van het spel houden en vlak voor rust kwam Maarssen dan toch op een verdiende voorsprong. In een scrimmage werd Wesley van Soolingen onderuit getrokken en weer ging de bal op de stip. Van Vuuren schoot de penalty onberispelijk binnen: 2-1.

De tweede helft was volledig voor Maarssen. Amstelveen had niets meer in te brengen en stond met de rug tegen de muur. Dat het uiteindelijk maar 5-1 is geworden is te danken aan de slordigheid waarmee de gastheren omgingen met de vele kansen. Na ruim een uur spelen schoot Wesley van Soolingen vanaf vijf meter, slim voor zijn man komend, de 3-1 binnen. Een kwartier voor tijd mocht ook Amstelveen met tien man verder, na een tweede gele kaart voor Mourad Madmar. Die tweede kreeg hij voor een overtreding in het strafschopgebied, waarna Van Soolingen vanaf elf meter trefzeker was.

Acht minuten voor tijd viel ook nog de 5-1, omdat Eddy Vorm alle ruimte en tijd kreeg om zijn goal te maken. Met nul punten uit de eerste vier wedstrijden heeft Amstelveen een bijzonder slechte competitiestart en zal alles uit de kast gehaald moeten worden om niet voor het tweede jaar op rij te degraderen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag Helmar Vercasman
Foto’s Hans van Beek