Ilguy viert de titel van OFC in de derde klasse in 2012

Succestrainer Ilguy langer bij OFC

Imdat Ilguy is ook volgende seizoen trainer van de, nu nog, zondag tweede tweede klasser OFC uit Oostzaan. Ilguy zal dan beginnen aan zijn vierde seizoen. Met de club promoveerde hij vorig seizoen naar de tweede klasse en ook nu doet de club mee om de prijzen.

De bijna 40-jarige oefenmeester heeft met OFC geen zware gesprekken hoeven voeren met betrekking tot zijn contract verlenging. Ilguy: “We hebben bewust wat langer gewacht om met elkaar te spreken om de rust te bewaren. Het voetbal is de hoofdmoot en het bestuur, de technische commissie en ik wisten wat we wilden. Voor mij is het sportieve vlak heel belangrijk en gelukkig denken zij  er ook zo over en doen ze daar ook alles aan. Toen ik vroeg om een veld sneeuwvrij te maken werd dat gelijk gedaan.”

17012013 veld OFC sneeuwvrij

Ilguy werd met OFC dus al een keer kampioen. Daarvoor behaalden hij titels met het tweede van Turkiyemspor en ZTS (van de vierde naar derde) en als speler won hij met Turkyemspor drie titels in de hoofdklasse. Ilguy: “ Ik heb veel gewonnen ben helaas alleen nooit kampioen van Nederland geworden. Met Turkiyemspor verloren we Huizen en Ijsselmeervogels.”

Met OFC hoopt hij dit jaar weer een prijs te pakken en te promoveren naar de eerste klasse. Zijn ploeg staat momenteel twee achter koploper De Kennemers. Komend weekend ontmoeten beide ploegen elkaar. Ilguy: “ Als we promoveren is er zeker wat mogelijk bij OFC. We moeten het echter wel hebben van jonge en talentvolle spelers. Als we deze lijn door kunnen zetten dan kunnen we ook in de eerste klasse mee gaan doen om de prijzen. Maar laten we eerst maar eens zorgen dat we promoveren.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC