Succesvolle eerste dag Kampioenschap van Amsterdam

Op sportpark Goed Genoeg is het Kampioenschap van Amsterdam van start gegaan. De twintig elftallen speelden vandaag hun eerste groepswedstrijden. In maar liefst 28 wedstrijden werd gestreden om een goede uitgangspositie voor dag 2. DCG heeft zich op de eerste speeldag al geplaatst voor de halve finale, in de andere drie poules valt de beslissing op zondag.

Het Kampioenschap van Amsterdam werd officieel geopend met een aftrap van de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg. Nadat de eerste fluitsignalen klonken barstte er noodweer los boven sportpark Goed Genoeg. De eerste wedstrijden werden zelfs even gestaakt vanwege onweer. Maar nadat de wedstrijden werden hervat brak de zon door en was het de rest van de dag heerlijk voetbalweer.

DCG kan worden gezien als de verrassing van de eerste speeldag. De kersverse tweedeklasser won haar drie wedstrijden in poule A en is als enige al geplaatst voor de halve finale. In poule B stelde titelverdediger De Dijk zeer teleur door met het tweede elftal op te komen dagen. Dit resulteerde in drie nederlagen voor de club uit Amsterdam-Noord. Zeeburgia heeft in deze poule de beste papieren om zich te plaatsen voor de halve finale. In poule C is de spanning om te snijden. JOS Watergraafsmeer en Swift zullen op de tweede speeldag in een rechtstreeks duel gaan uitmaken wie naar de halve finale gaat. Beursbengels lijkt in poule D als eerste te eindigen. Het elftal van Dennis Koorn heeft drie punten voorsprong op haar belagers en kan een plek in de kruisfinales bijna niet meer ontgaan.

Alle uitslagen en de stand kunt u vinden in LIVESCORE en op de pagina van Het Amsterdamsche Voetbal.

Later vanavond een videoreportage van de eerste dag van Het Kampioenschap van Amsterdam.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!