Foto Jaap Maars: Wouter Kloes van HBOK (l) in duel met Calvin Koster van Aalsmeer

Super zaterdag in 2A

In de zaterdag tweede klasse A staan maar liefst drie echte derby’s op het programma. De meeste aandacht zal uitgaan naar de topper tussen Aalsmeer en WV-HEDW. Ook staan de ontmoetingen tussen AMVJ en DVVA op het programma en HBOK ontvangt NFC.

Alle duels werden in december afgelast vanwege het overlijden va Buitenboys grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Het duel tussen Aalsmeer en WV-HEDW was toen een ware topper. Inmiddels bedraagt het verschil tussen beide ploegen zeven punten in het voordeel van de Amsterdamse koploper. De ploeg van Martin Steenvoorden verloor dit seizoen nog geen wedstrijd en haalde vorige week stevig uit door NFC met maar liefst 7-0te verslaan. Aalsmeer zag haar wedstrijd tegen AMVJ worden afgelast.

Op de website Voetbal in Aalsmeer kijkt Aalsmeer-verdediger Dirk-Jan va der Meer vol vertrouwen uit naar het treffen: “Het wordt voor ons aan- of afhaken. Voetballend is WV-HEDW iets verder dan Aalsmeer maar we hoeven echt niet voor ze onder te doen. Ik denk dat zij banger zijn voor ons dan wij voor hun. Waarom? Volgens mij ziet WV-HEDW in Aalsmeer de belangrijkste concurrent. Kijk maar naar vorig seizoen toen hadden ze het ook niet makkelijk tegen ons.”

Vorig seizoen won Aalsmeer thuis met 2-0 en was het ook in Amsterdam met 1-2 te sterk.

Of Aalsmeer echt de grote concurrent is van de koploper valt te betwijfelen. AMVJ is momenteel de naaste belager op slechts vier verliespunten achterstand. De ploeg van Maurice Kuijper ontvangt morgen (zaterdag) DVVA, de nummer vier van de ranglijst. Een recente geschiedenis hebben beide ploegen niet met elkaar. DVVA verspeelde vorige week in blessuretijd twee kostbare punten tegen Zandvoort (2-2) waardoor de achterstand op WV-HEDW nu acht punten bedraagt.

HBOK is de laatste ploeg uit de Top 5 die nog kans maakt op de titel. De ploeg van Don Guezen is bezig aan een goede serie en heeft dit weekend op papier het makkelijkste programma. In Zunderdorp ontvangt HBOK  het Amstelveense NFC. De ploeg van Patrick Lokken verloor vorige week met ruime cijfers (7-0) van WV-HEDW en is uit op revanche.

HBOK is momenteel koploper in de tweede periode (WV telt niet mee vanwege het winnen van de eerste periode). Een nieuwe overwinning zal de ploeg dichter bij de nacompetitie brengen.

OSV (thuis tegen Monnickendam), en AFC (thuis tegen Overbos) staan te ver achter op de ranglijst om enige rol van betekenis te spelen in de strijd om de titel. Voor beide ploegen is de derde periode nog de enige prijs waar ze om kunnen strijden.

Het Amsterdamsche Voetbal zal komend weekend aanwezig zijn bij Aalsmeer-WV-HEDW en AMVJ-DVVA. Ook van HBOK –NFC zal een uitgebreid verslag verschijnen. Alle duels beginnen zaterdag om 14:30 uur.

Kijk voor de actuele stand en het complete programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Foto (archief) Jaap Maars: Wouter Kloes van HBOK (l) in duel met Calvin Koster van Aalsmeer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!