Superdag voor AMVJ in 2A na zege op Monnickendam

AMVJ heeft haar koppositie in de tweede klasse A weten te handhaven. De ploeg van Maurice Kuijper won met 4-0 bij Monnickendam. Een zeer dubieuze rode kaart voor doelman Willems van Monnickendam was na twintig minuten het breekpunt in de wedstrijd.

AMVJ-trainer Kuijper had niets te klagen na afloop. Kuijper: “Die penalty was zeer omstreden. Er veil een hoge bal in het strafschopgebied en hun doelman (Yort Willems, red.) bokst de bal weg. Hij botste tegen Imke van Moorselaar aan. De scheidsrechter oordeelde dat hij dat met zijn voet deed al dacht ik dat het met zijn knie was. Ik vond het overdreven om daar de rode kaart voor te geven.”

De protesten aan de kant van Monnickendam waren dus wel begrijpelijk. Trainer Jeroen Kroes werd vervolgens ook met rood weggestuurd door de arbiter. De penalty werd na ene kort oponthoud ingeschoten door Jonne Seriese. Nog voor rust viel de tweede treffer. Een combinatie tussen Chris en René Boer werd uiteindelijk door Wieger Visser kan ingeschoten. Het was de genadeklap voor Monnickendam.

Vijf minuten na rust zorgde René Boer in twee instanties voor de derde treffer en vlak voor tijd bepaalde Daan van den Driest de eindstand op 0-4. Kuijper lacherig: “ Dat was uniek. Het zou mij niet verbazen als het het eerste doelpunt van Daan is in zijn carrière. Hij veroverde zelf de bal op het middenveld, stoomde op en schoot vervolgens binnen.”

Door de nederlaag van AFC doet AMVJ goede zaken. De topper tussen DVVA en Marken werd afgelast. Kuijper: “Wij hebben de punten in ieder geval binnen. Zij moeten dat nog maar zien te doen. Van de zeven topwedstrijden op rij hebben we er nu drie gehad en we staan nog steeds bovenaan dus voorlopig gaat alles naar wens.”

Later ook verslagen van Beursbengels-Castricum, EVC-AFC en HBOK-ZOB. Kijk voor alle uitslagen, de gevolgen en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Foto Twitter pagina SV Marken 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!