Home / Algemeen / Superstart voor DCG

Superstart voor DCG

Aankomende zondag staat er een topper in de derde klasse C op het programma. DCG neemt het dan op tegen promovendus DSOV uit Vijfhuizen. Beide ploegen hebben hun eerste drie eerste wedstrijden overtuigend gewonnen en gaan samen met Zwanenburg aan de leiding in het klassement.

DCG is het seizoen dus uitstekend gestart. Het elftal van John Limon kreeg nog geen goal tegen en scoorde zelf maar liefs elf keer. Achtereenvolgend werden Bloemendaal, Diemen en Nieuw West overtuigend verslagen. Trainer Limon is uiteraard tevreden over de goede seizoenstart. “Op dit moment loopt het goed bij ons. We hebben de groep van vorig jaar bij elkaar kunnen houden en in de voorbereiding hard gewerkt. Hierdoor zijn we op dit moment een fitte en goed ingespeelde ploeg.  Daarnaast hebben we twee nieuwe jongens in het basiselftal, dit zijn versterkingen voor onze ploeg gebleken.”

De trainer ziet echter ook een verbeterpunt voor zijn elftal. “Ik vind dat we nog te veel mogelijkheden niet benutten. We gaan slordig met de kansen om en dat moet beter. Dat heeft tijd nodig, Ik ben er van overtuigd dat dit in de loop van het seizoen beter zal gaan.”

Limon wil dit seizoen, net als in het afgelopen jaar minimaal de nacompetitie voor promotie halen. “We willen natuurlijk heel graag promoveren maar ik ga niet roepen dat we kampioen moeten worden. Als we dit jaar weer de nacompetitie halen hebben we het goed gedaan.”

Zondag gaat DCG dus op bezoek bij DSOV. De ploeg uit Vijfhuizen promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie en kent dus duidelijk geen aanpassingsproblemen in de derde klasse. “DSOV heeft een zeer getalenteerde spelersgroep en heeft zich goed versterkt. Ik verwacht een mooie open wedstrijd aankomende zondag en ben benieuwd wie er na het weekend aan de leiding gaat,” aldus Limon.

Send this to a friend