Home / Algemeen / Suriname en KBV winnen eerste Legends Cup Amsterdam

Suriname en KBV winnen eerste Legends Cup Amsterdam

De eerste Legends Cup Amsterdam is gewonnen door Suriname (landen) en KBV (oude Amsterdamse clubs). Op de velden van JOS/Watergraafsmeer werd van beide ploegen de keeper, Gregory Martin en Mohammed Ouboumaine, verkozen tot Speler van het Toernooi.

Tijdens het toernooi was het voor velen een reünie met oud-ploeggenoten en bekenden die ze jarenlang niet gezien hebben. De bekers werden vernoemd naar de vorig jaar overleden Delano Derby, wiens broer en zus aanwezig waren op Sportpark Drieburg. “Dela hield van dit soort dingen. Het is jammer dat hij het moet missen. Ik had hem er graag bij gehad, ook om dit als voetballer mee te maken”, zegt Ray Semmoh, initiatiefnemer en een goede vriend van Derby. “Alles was top. Het overtreft mijn stoutste verwachtingen.”

Het toernooi was gesplitst in twee delen: landenteams en (oud-)Amsterdamse clubs. Bij de landen won Suriname, met daarin onder meer Gino Pique (Zeeburgia), Geoffrey Verwey (Real Sranang) en Aramez Poepon (FC Almere), van Nederland (veel Ajax 3). De finale van clubs ging tussen KBV en Ajax. Deze werd middels penalties beslist in het voordeel van het ter ziele gegane KBV. Daarvoor speelden bijvoorbeeld Richard Pel (trainer JOS zaterdag) en de gebroeders Alami (ex-trainer Chabab) en Abderrahman Ahannach. Semmoh reikte even later met een voldaan gevoel de prijzen uit. “Het enige smetje is dat ik zelf niet kon meedoen. Maar ik offer me graag op om er voor iedereen een leuke dag van te maken.”

Naast de prijzen voor de winnende ploegen en uitblinkers kreeg Pakistan de Fair Play Award.

Foto’s: Hans van Dijk

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend