Sutorius (AFC) zegt nee tegen Wetzel en blijft op zaterdag spelen

Middenvelder Daan Sutorius heeft negatief geantwoord op het verzoek van trainer Andre Wetzel om in de winterstop de overstap van het eerste zaterdagelftal naar de zondag van AFC te maken. Daarmee krijgt de oefenmeester niet zijn tweede gewenste versterking voor na de winterstop.

“Ik voelde me heel vereerd dat de trainer mij er graag bij wilde hebben, maar ik heb toch besloten het seizoen bij de zaterdag af te maken”, zegt Sutorius. “Ik heb er bewust voor gekozen om een jaartje iets lager te gaan spelen, al heeft de hoofdklasse natuurlijk ook een hoog niveau. Ik heb het erg naar mijn zin en wilde mijn teamgenoten niet in de steek laten. We hebben een goed gesprek gehad en natuurlijk vond de trainer het jammer dat ik deze beslissing heb genomen, maar hij begreep het wel.”

Foto Tom Poederbach | Sutorius eerder dit seizoen in actie tegen Swift

De 26-jarige middenvelder koos in de zomer voor een overstap naar de zaterdag omdat hij in oktober eigenlijk op wereldreis zou gaan en dat niet kon combineren met het spelen in de Tweede Divisie. Die geplande reis ging wegens privé-omstandigheden niet door. “Ik heb mijn focus nu ook op wat andere dingen gelegd. Het geeft me gewoon wat meer rust.

Foto Jos Spitteler | Daan Sutorius viert, als aanvoerder van de zondag 1, zijn goal tegen UNA

De bijna twee meter lange middenvelder, die in 2006 van Amstelveen naar AFC ging, zat in het seizoen 2011/2012 voor het eerst bij de (zondag)selectie. Halverwege dat seizoen stapte hij, omdat hij te weinig speeltijd kreeg van Cor ten Bosch, over naar de zaterdag. Een jaar later (2013) haalde Maarten Stekelenburg, nadat Ten Bosch ontslagen was, hem weer terug bij de selectie. Daar maakte hij tot vorig seizoen deel van uit.

Sutorius: “Ik sluit voor de toekomst helemaal niets uit. Ik sta er zeker voor open om volgend jaar weer op een hoger niveau te spelen, maar voor nu is het even goed.”

Foto boven Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)