AFC (zaterdag) verrast met komst Daan Sutorius en Danny Goedkoop

Zaterdag eersteklasser AFC heeft binnen eigen gelederen twee behoorlijke versterkingen aan de selectie voor volgend seizoen toegevoegd. Middenvelder Daan Sutorius en verdediger Danny Goedkoop komen over van het zondagelftal en nemen ervaring uit de Tweede Divisie mee.

Sutorius besloot eigenlijk voor één seizoen te stoppen met voetballen. De 25-jarige aanvallende middenvelder vertrekt in oktober voor een paar maanden op wereldreis naar Zuid-Amerika, iets wat niet te combineren is met spelen in de Tweede Divisie. “Dat heb ik besproken met Benno (Nihom, red.). Mijn wereldreis past goed in het plaatje bij de Zaterdag 1. Ik doe de voorbereiding mee tot half oktober en kan aan het eind van het seizoen de laatste twee maanden nog meespelen.”

In het seizoen 2012/2013 speelde Sutorius al in het zaterdagelftal, dat toen nog uitkwam in de tweede klasse. “Ik had niet gedacht op deze leeftijd naar de zaterdag 1 te gaan. Maar voor mij is dit lekker. Ik kan blijven voetballen, samen met veel vrienden waar ik ook buiten het veld mee omga en bovendien op een aardig niveau. Het betekent overigens nog niet dat ik zondag vaarwel zeg. Wanneer ik terugkom, ga ik rustig naar mijn opties kijken en sluit ik een terugkeer naar de zondag of een langer verblijf op zaterdag niet uit.”

Foto Mario Wormhoudt | Goedkoop in actie namens AFC zondag.

Goedkoop komt dit seizoen weinig voor in de plannen van trainer Ton du Chatinier. “De trainer geeft de voorkeur aan Magid Jansen en Sam Nijpels, ik kom bijna niet aan spelen toe. Dat hoop ik volgend seizoen wel te kunnen bij de Zaterdag 1”, zegt de 20-jarige centrale verdediger. “Het ziet er naar uit dat ze naar de Hoofdklasse promoveren (twaalf punten voorsprong op de concurrentie, red.). Ik hoop dat we daar goed kunnen meedraaien bovenin of in de middenmoot. Mijn doel is om op dat niveau weer te kunnen voetballen.”

Foto boven: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)