Home / Homepage / sv Hoofddorp wil doorgroeien

sv Hoofddorp wil doorgroeien

Toen het beleidsplan 2006/2010 grotendeels was waargemaakt, kwam er een nieuw en ambitieus beleidsplan voor de periode tot 2015 onder de noemer ‘SV Hoofddorp groeit kwalitatief door.’ Wederom een vijfjarenplan waarin de vereniging wil doorontwikkelen en zo nodig vernieuwen. Met bijna 1500 leden, 87 teams en een grote maatschappelijke rol speelt het eerste team (zondag tweede klasse) eigenlijk te laag, maar ‘moeten’ promoveren staat niet in het beleidsplan.
Secretaris Hans Mols verwoordt het als volgt: “Moeten promoveren is geen doelstelling. Dan leg je bij iedere betrokkene van de Zondag-1 een enorme druk, die alleen maar verliezers zal kennen als de promotie dan niet behaald wordt. Het streven naar en het werken voor promotie is de doelstelling, maar dan wel op basis van geduld en op onze voorwaarden. Dat dit langer zal duren dan een visie op korte termijn is inherent aan ons beleid.”
Daarmee doelt Mols met name op de betalingen aan spelers die gedaan worden. “Er wordt steeds energiek beleid gevoerd om op korte termijn weer in de eersteklas te spelen en daar ook minimaal te blijven. Wij hebben daarvoor een kwalitatief sterke technische staf aangesteld om een hoger niveau te kunnen bereiken. Ook het afgelopen seizoen zijn weer drie basisspelers weggehaald door ploegen uit de Hoofdklasse en Topklasse. Hierbij speelt niet alleen het sportieve element een rol, maar ook zeker de hoge financiële vergoedingen die onze spelers worden aangeboden. S.V. Hoofddorp heeft voor haar selectiespelers uitstekende faciliteiten en vergoedingen, die op ons niveau tot de beste behoren en waarop menig club jaloers zal zijn. Het enige wat wij niet doen is betalen om spelers te halen. Spelers van buitenaf die ambitieus zijn en bij een goed georganiseerde club op een goed niveau willen voetballen, zijn van harte welkom, maar wel op onze (uitstekende) voorwaarden.”

Ondanks die ambitieuze plannen lukt het de club voorlopig niet om terug te keren naar de eerste klasse. Na degradatie in 2007 speelt het nu voor het vijfde achtereenvolgende jaar in de tweede klasse. De laatste twee seizoenen werd er nog wel meegestreden om promotie, maar was de nacompetitie steeds het eindstation. Dit seizoen staat de ploeg van Stefan Teeken op een zevende plaats met maar liefst 17 punten achterstand op het ongenaakbare Magreb’90. Teeken: “We presteren gewoon te wisselvallig en dat heeft alles te maken met het vertrouwen. We zijn redelijk gestart, maar verloren daarna vijf wedstrijden op rij. De laatste twee wedstrijden voor de winterstop hebben we op een ‘on Hoofddorpse manier’, namelijk met strijd en inzet, de punten gepakt. Als we straks met diezelfde strijd en inzet ook nog goed gaan voetballen dan gaan we nog veel meer wedstrijden winnen. Ik verwacht dan ook om langzaam maar zeker te gaan stijgen in het linkerrijtje. Het gat naar de nummer drie is vijf punten en als Ajax zich met vijf punten achterstand op AZ nog kans geeft op de titel, denken wij voor de derde plek te kunnen gaan strijden. De huidige plek op de ranglijst is dan ook veel te laag voor de ambities van de vereniging. Ook de spelers en begeleidingsstaf vinden dat we hoger op de ranglijst horen te staan.”
Teeken, die een verbintenis voor onbepaalde tijd heeft bij SV Hoofddorp, wil met de club graag hogerop. Iets wat eigenlijk voor de hele vereniging geldt. Het liefst met zoveel mogelijk spelers uit de ‘eigen kweek’ of uit de omgeving van Hoofddorp vult secretaris Hans Mols aan. Teeken: “Daarnaast wil ik op een zo hoog mogelijk niveau trainer zijn bij de amateurs. Ik sluit ook niet uit om ooit in het buitenland aan de slag te gaan als trainer, maar dat is op dit moment nog verre toekomst”.

Voor zowel de trainer als de vereniging is promoveren dan nog geen ‘moeten’ maar het zal de club met zoveel ambitie en bijna 1500 leden wel goed uitkomen als het volgend jaar een klasse hoger speelt.

Send this to a friend