SV Ouderkerk O23 vecht dapper, maar mist de bekerfinale

Zaterdagmiddag 4 mei beleefden de spelers van SV Ouderkerk O23 een onvergetelijke middag. Onderweg naar de club voor de halve finale van de KNVB-beker werden ze al overdonderd door de indrukwekkende entourage van hun tegenstander, Foresters uit Heiloo. Met een touringcar vol supporters, toeters, bellen, trommels en vuurwerk zorgden de Heilooërs voor een onverwachte intimidatiefactor.

Veel sfeer bij de wedstrijd in Ouderkerk

Dit wakkerde echter de vechtlust bij de Ouderkerkers aan. Vanaf het beginsignaal lieten ze zien waar ze voor kwamen. Al na enkele minuten stond de 1-0 op het scorebord, gevolgd door de 2-0 nog geen vijf minuten later. De supporters van Foresters werden stil, maar de spanning was nog lang niet voorbij.

Foresters toonde zich een geduchte tegenstander en wist de achterstand te verkleinen naar 2-2. In de tweede helft namen ze zelfs de leiding met 2-4. De moed zakte Ouderkerk even in de schoenen, maar ze gaven zich niet gewonnen. Met een onverzettelijke teamspirit knochten ze zich terug in de wedstrijd en beloonden zichzelf met de aansluitingstreffer.

Opnieuw Foresters dat scoort

De slotfase was bloedstollend spannend. Ouderkerk ging op jacht naar de gelijkmaker, terwijl Foresters alles op alles zette om de overwinning veilig te stellen. In de ultieme minuut kregen de Ouderkerkers nog een kans op de 5-5, maar helaas mocht het niet baten.

De eindstand 4-5 betekende een bittere nederlaag voor Ouderkerk O23, maar ondanks de teleurstelling was er trots op de geleverde prestatie. De spelers toonden karakter, vechtlust en bewezen een hecht team te zijn. De supporters beloonden hen met een warm applaus.

Een groot compliment is ook voor scheidsrechter dhr. M. Farahat, die de wedstrijd uitstekend leidde.

Foto’s: Minke Wiggerink

Bron: Leo Kea

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)