Sven Kolle schiet ZSGOWMS naar overwinning in Hoofddorp

ZSGO/WMS heeft in de zondag tweede klasse B zonder al te veel problemen drie punten meegenomen uit Hoofddorp. De ploeg van Rob Rijnink was met 0-3 te sterk voor laagvlieger Hoofddorp. De grote man aan de Amsterdamse kant was Sven Kolle, die met twee prachtige treffers het grootste deel voor zijn rekening nam.

De openingsfase van de wedstrijd ging gelijk op. De eerste grote kans was voor Kolle, maar zijn uithaal van zo’n twintig meter is een prooi voor Hoofddorp-doelman Jan Ziere. De sluitpost had even later echter geen antwoord op een nieuwe poging van Kolle, die met een prachtige stift in de verre kruising de score opende: 0-1. Hoofddorp kreeg tien minuten later een goede kans om de stand weer gelijk te trekken, alleen kopte Revelinio Vermeer uit een voorzet van Raymond Breedijk in de handen van doelman Randy Sanches.

Hoofddorp - ZSGOWMS

Direct na deze actie kreeg ZSGO/WMS een vrije trap rond de zijkant van het strafschopgebied, ongeveer twee meter van de achterlijn. Sven Kolle schoot deze vrije trap perfect in de verre kruising. Via de binnenkant van de paal stuiterde de bal binnen achter doelman Ziere: 0-2. De gasten gingen na dit doelpunt meteen door en wisten de ruststand nog 0-3 te bepalen. In de laatste minuut van de eerste helft werd Younes Makraou in de diepte gestuurd, omspeelde de uitgekomen Ziere en kon eenvoudig de 0-3 in het lege doel schuiven.

Na de rust probeerde Hoofddorp er nog een wedstrijd van te maken. Met veel druk vanaf het eerste fluitsignaal werd gehoopt een snelle treffer te kunnen forceren. De thuisploeg slaagde er echter niet in om door de stugge verdediging van ZSGO/WMS te komen en alle laatste passes kwamen niet aan. In de slotfase konden ook zes corners in een paar minuten tijd niet voor genoeg gevaar zorgen door Ibrahim Akkabi en Nick Witschge. ZSGO/WMS hoefde niet meer en voetbalde de wedstrijd rustig uit.

Met de eenvoudige overwinning blijven de Amsterdammers in het spoor van de nog ongeslagen koploper Legmeervogels. De ploeg van Rob Rijnink heeft een achterstand van zes punten. Hoofddorp blijft op de elfde plaats staan en zal daardoor moeten blijven vechten voor lijfsbehoud. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.