Home / Algemeen / Sven Kolle verlaat ZSGOWMS na één jaar voor terugkeer bij VVZ’49

Sven Kolle verlaat ZSGOWMS na één jaar voor terugkeer bij VVZ’49

Sven Kolle keert na één seizoen weer terug bij zaterdag eersteklasser VVZ ’49. De 26-jarige middenvelder was bezig aan zijn eerste seizoen bij ZSGOWMS, maar kan het voetballen bij de Amsterdamse zondag tweedeklasser niet meer combineren met zijn maatschappelijke carriere. “Bij VVZ ’49 is het na een jaar weer warm ‘welkom terug’.”

“Ik heb sinds kort een nieuwe baan en die kan ik niet meer combineren met het voetballen op zondag”, legt hij zijn keuze om te vertrekken uit. “Ik moest dus op zoek naar een nieuwe club op de zaterdag en kwam meteen terecht bij VVZ’49. Ik heb er twee jaar gevoetbald, de contacten zijn nog altijd goed en een gesprek met de voorzitter was vervolgens goed verlopen. Al vrij snel waren we tot een akkoord gekomen en keer ik terug.”

Kolle was met grote ambities naar Amsterdam gekomen, maar liep met ZSGOWMS het kampioenschap in de zondag tweede klasse B mis. “Zeker in het begin hebben we een mooi seizoen gedraaid, alleen is het de laatste weken wat minder. De verwachting was dat we kampioen zouden worden, maar zijn de laatste weken de draad een beetje verloren en weggezakt op de ranglijst. Dat is teleurstellend. Ondanks dat heb ik een leerzaam jaar gehad en hebben we in de nacompetitie nog een kans om de eerste klasse te halen.”

Sven Kolle (l) in duel met Pancratius-aanvaller Ralf Fenne. Foto: Jos Spitteler
Sven Kolle (l) in duel met Pancratius-aanvaller Ralf Fenne. Foto: Jos Spitteler

Het zou een mooi afscheid zijn, zegt hij. “Natuurlijk is het jammer dat ik na één seizoen weer weg ga. Dat ik volgend seizoen hier niet meer speel, betekent echter niet dat ik er niet voor ga. We moeten met z’n allen de schouders eronder zetten en voor die eerste klasse gaan. Ik wil het voor mijn teamgenoten doen.”

Het is het niveau waar Kolle volgend seizoen weer op zal acteren, maar dan wel op zaterdag. “De eerste klasse is altijd een goed niveau voor mij geweest. Afgelopen zaterdag heb ik VVZ ’49 zien spelen tegen WNC en kwamen er na afloop al een paar spelers naar me toe om me te feliciteren. Ik heb allemaal positieve reacties gekregen en het is een warm ‘welkom terug’.”

Foto boven: Jeroen de Kock