Sven Wierda (Overbos) keert terug bij Hoofddorp

Het was al zijn intentie om na één seizoen Overbos terug te keren bij Hoofddorp, de club waar hij zijn hele leven speelde. Dat werkt versterkt door de trainerswissel bij de zondag tweedeklasser. Vanaf komende zomer draagt Sven Wierda weer het shirt van Hoofddorp.

“Ik wilde een heel seizoen spelen, doelpunten maken en belangrijk zijn voor een club. Die kans kreeg ik bij Overbos”, zegt Wierda. “Bij Hoofddorp had ik geen uitzicht meer op minuten onder de huidige trainer (Jimmy Simons, red.). Nu verandert er wat en vergroot dat ook mijn kansen. Met Jerry (Verschoor, red.) heb ik twee jaar in de A-junioren en tweede elftal heel fijn samengewerkt. Hij weet wat hij aan mij heeft, wat ik kan en van hem krijg ik het vertrouwen.”

De 21-jarige aanvaller trainde ook mee bij zondag eersteklasser Hillegom, maar koos toch voor een terugkeer op het oude nest. “Hillegom is weer een stapje hoger, alleen blijft Hoofddorp mijn club. Ik heb hier mijn hele leven gevoetbald, ken iedereen en dat geeft mij het beste gevoel. Ik wil weer een basisplaats veroveren en bovenin meedoen.”

Ondanks de resultaten – Overbos vecht nog voor lijfsbehoud in de zaterdag tweede klasse A – kijkt Wierda met een goed gevoel terug op dit seizoen. Tot nu toe was hij goed voor negen doelpunten “Het was wel even wennen om een ander shirt dan Hoofddorp te dragen, maar persoonlijk heb ik het goed gedaan. Ik heb een fijn jaar gehad en kijk er naar uit om weer terug te keren.”

Foto Wanyama-photo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)