Sven Wierda redt in extremis punt voor Hoofddorp

Toen LSVV in de negentigste minuut op 1-0 kwam, had Jethro Abram niet meer het idee dat zijn Hoofddorp een positief resultaat zou meenemen uit Zuid-Scharwoude. Toch lukte het de eersteklasser dankzij Sven Wierda om in blessuretijd een punt uit het vuur te slepen: 1-1.

“Bij 1-0 als einstand zou ik er de pest in hebben gehad, want we waren de tweede helft heer en meester. Maar na zo’n late gelijkmaker mag je blij zijn dat je een puntje pakt”, zei Abram. Hij had er een hard hoofd in na een verrassende late openingstreffer van de thuisploeg. Twee Hoofddorpse verdedigers stonden te slapen toen Maik den Iseger raak kopte. Een gestolen zege leek aanstaande voor LSVV, waar een gelijkspel meer recht zou doen aan de verhoudingen.

In de eerste helft ontsnapte Hoofddorp twee keer aan een vroege achterstand. Doelman Jan Ziere redde goed op pogingen van Remco Reinhard en Toine Merks. Aan de andere kant van het veld werd een inzet van Jasmin Ramic in de scrimmage van de doellijn gehaald. Na de rust kon LSVV nauwelijks gevaar stichten en was Hoofddorp de bovenliggende partij, zonder echt grote kansen te creëeren. Sven Wierda was het dichtst bij een doelpunt. Zijn inzet eindigde na een goede individuele actie tegen de buitenkant van de paal.

LSVV dacht na de 1-0 de buit binnen te hebben, totdat Hoofddorp het in de derde minuut van de blessuretijd nog één keer probeerde. En met succes. Nicky Witschge verlengde een lange bal, waarna Wierda in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De spits besloot zelf de penalty te nemen en stelde een punt veilig voor de bezoekers: 1-1.

Ondanks het late gelijkspel is Hoofddorp op de ranglijst een plek gezakt. De ploeg van Jethro Abram staat nu negende. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.