Sverre Ubbels behoedt HBOK voor duur puntverlies tegen EVC

Sverre Ubbels heeft ervoor gezorgd dat zaterdag derdeklasser HBOK geen fout heeft gemaakt tegen subtopper EVC. De bezoekers kwamen terug van een 2-0 achterstand, totdat Ubbels met zijn tweede van de middag puntverlies van de koploper voorkwam: 3-2.

Op het kunstgrasveld in Zunderdorp begon de thuisploeg goed aan het duel. Uit een voorzet van Nick van der Velden opende Niall Raben de score, waarna Ubbels de marge verdubbelde. Zijn afstandsschot verdween via de lat en de doelman in het net. EVC gaf zich ondanks deze 2-0 achterstand nog niet gewonnen. Door twee counters trokken Huub van Maanen en Aaron Lacunes de stand verrassend gelijk.

Halverwege de tweede helft werd de voorsprong hersteld door de ploeg van Jan de Haze. Na een steekbal van aanvoerder Tom de Lange tekende Ubbels voor zijn tweede. Van die 3-2 kwam EVC niet meer te boven. HBOK speelde het duel soeverein uit en noteerde zo de zevende zege op rij. Dit kalenderjaar heeft de lijstaanvoerder zelfs geen punt laten liggen.

Omdat concurrent Wartburgia ook blijft winnen, bedraagt de voorsprong van HBOK nog altijd vier punten. Volgende week gaat de koploper op bezoek bij middenmoter De Dijk. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s Sandy Wijsman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)