Home / Algemeen / Swift begint derde periode goed met zege op Nootdorp

Swift begint derde periode goed met zege op Nootdorp

Swift is de derde periode in de zaterdag Hoofdklasse A goed gestart. Op het Olympiaplein was de ploeg van trainer Bart Logchies met 2-0 de baas over Nootdorp. Invaller Mallqui Cabezas en Syrano Morrison zorgden voor de Amsterdamse treffers, die ver in de tweede helft vielen.

Logchies was positief over hoe de overwinning tot stand kwam zaterdag tegen de bezoekers uit Zuid-Holland. “Een zeer knappe overwinning. Helemaal omdat we momenteel veel scorend vermogen missen. En ik miste vandaag Mike Ruijter vanwege een blessure in het duel bij Jodan Boys van vorige week. Dat is natuurlijk een gemis in de achterhoede.” Naast Ruijter ontbraken onder andere Ron Rozenhart, Tim Wulffraat en de voor de rest van het seizoen uitgeschakelde Fidel Yilmaz.

Ook wilde Logchies nog wat kwijt over tegenstander Nootdorp. “Een ploeg die niet wil en provocerend speelt. Zo speelde hun captain met een Duitse aanvoerdersband. Ik had daar geen goed gevoel bij en daar mag de begeleiding van Nootdorp wel wat van vinden. Of de scheidsrechter had er wat van kunnen zeggen. Daarnaast werden er dingen geroepen die ik niet graag wil herhalen. Desondanks hebben wij het vandaag goed gedaan en geconcentreerd deze wedstrijd gespeeld. Met veel geduld hebben wij uiteindelijk geprofiteerd van de ruimte die er achterin bij Nootdorp lag.”

Swift was vanaf het begin de bovenliggende partij, maar kwam halverwege het eerste bedrijf goed weg bij een inzet op de onderkant lat van Maurice Kerkhof. Na iets meer dan een halfuur spelen scoorde Nootdorp via Polino Luiza wel. Vanwege duwen werd de treffer echter geannuleerd. De ruststand bleef steken op 0-0, mede doordat Dennis Dinkgreve een kopkans uit een corner vergat af te ronden.

In het tweede bedrijf zette Swift een tandje bij en was het twee keer gevaarlijk via Shaquille Doorson, die het vizier niet op scherp had. Aan de overzijde voorkwam Bogdan Constantin een treffer van Kerkhof. In de zeventigste minuut doorbrak Swift de ban. De net in de ploeg gekomen Cabezas zorgde bij een scrimmage uit een corner voor de 1-0. Logchies: “Door dit doelpunt moest Nootdorp een ander spel spelen en hierdoor ontstond er de nodige ruimte bij hen.”

Het leidde uiteindelijk tot de 2-0 van Syrano Morrison, die goed anticipeerde op een steekbal van Rutger de Vries. “Morrison was de hele wedstrijd dreigend en is een voorbeeld van dat wij ons als team verder ontwikkelen. Ik zie dat ook bij Jordy de Groot die ontwikkeling (zaterdag basis red.) en dat het trainen zijn vruchten afwerpt. We zitten op de goede weg.”

Volgend weekeinde kan Swift de derde periode een goed vervolg geven tegen Rijnvogels. “Een lastige kluif. Een selectie met veel kwaliteit die veel te laag op de ranglijst staat. Jimmy Simons (huidig trainer red.) heeft het goed opgepakt daar”, keek Logchies alvast vooruit. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A.

Verslag: Justin Crombeen

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Send this to a friend