Swift bezorgt zwak NFC ruime nederlaag

Swift heeft op eigen veld in een zeer matige wedstrijd het Amstelveense NFC met 3-0 verslagen. Ondanks de ruime zege zal het elftal van Johan van Wort dit seizoen zeer waarschijnlijk buiten de prijzen vallen. De achterstand op nummer vier NFC bedraagt zes punten in zondag 4F, ook heeft het elftal van Gerard Adelaar een veel beter doelsaldo dan Swift.

NFC moest het deze middag doen zonder Patrick en Dennis Spitteler( beiden geschorst) en de veel scorende spits Yacob Sason. In de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat een van beide teams ruim ging winnen. Er was sprake van een redelijk gelijk opgaande wedstrijd waarin NFC de eerste twintig minuten zelfs het beste van het spel had. Voor de doelen bleef het vrij rustig en kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Er werd gerust met een 0 – 0 gelijke stand.

Laurens van Beek

Nadat NFC enkele mogelijkheden om zeep had gebracht in het begin van de tweede helft ging Swift, vooral aanvallend, beter spelen. Zo was Mustafa Benouda een ware plaag was voor de Amstelveense verdedigers. De handige voetballer was aan de rechterkant vrijwel ongrijpbaar voor zijn directe tegenstander. In de 50ste minuut reageerde Jens Kimmel attent op een bal die van de paal het veld weer in kaatste. Beheerst en laag schoot hij de 1 – 0 binnen.

Erik Pulles

10154384_737649159613684_600893503236358495_n

NFC probeerde daarna de schade te herstellen maar stuitte op de onverzettelijke verdediging van Swift. De genadeslag voor de bezoekers kwam in de 80ste ste minuut toen Siemen Ingelsen aan de linkerkant een tegenstander omspeelde en vanaf de achterlijn een voorzet gaf die door de ongenaakbare Benouda slim werd binnen getikt, 2 – 0. Swift controleerde daarna de wedstrijd en kwam drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd via Jens Kimmel aan haar derde treffer. Niet veel later floot de scheidsrechter af en won Swift het duel met 3-0.