Swift bindt ook De Meteoor aan zegekar

In de zondag vierde klasse F heeft Swift voor de achtste maal op rij een zege behaald. Het elftal van Bart Woldberg wist De Meteoor na een gelijkwaardige eerste helft alsnog met ruime cijfers te verslaan. Door de 3-0 overwinning neemt Swift de tweede plek van VVA/Spartaan weer over. De achterstand op koploper De Meer bedraagt twee punten.

De Meteoor was in de eerste helft gelijkwaardig aan Swift en kwam in de openingsfase nauwelijks in de problemen. De bezoekers leken zelfs op voorsprong te komen nadat Rochito Groenhart een crosspass fraai in het doel volleerde. De buitenspeler deed dit echter in buitenspelpositie en dus bleef de 0-0 stand staan. Swift was na 23 minuten voor het eerst gevaarlijk via Laurens van Beek, maar de inzet werd net voorlangs het doel van Robin van Zwieten geschoten.

Vijf minuten voor de pauze werd Imad El Boutaibi binnen het strafsschopgebied gehaakt en legde scheidsrechter Juninck de bal op de stip. Jens Kimmel ging achter de bal staan maar zag zijn inzet gekeerd worden door Van Zwieten. Niet veel later kwam Swift toch op voorsprong. Kimmel maakte zijn fout goed door van dichtbij de 1-0 tegen de touwen te tikken.

In de tweede helft wist De Meteoor niet meer mee te komen met de thuisploeg en was het duel snel beslist. Rechtsback Andre Kuipers begon iets over de middenlijn aan een solo en punterde de bal fraai in de benedenhoek. Na de 2-0 kon doelman Van Zwieten niet meer verder vanwege een blessure en werd hij vervangen. Swift voetbalde het duel simpel uit en bracht via een kopbal van Piet Zweegers de 3-0 einduitslag op het scorebord.

Komend weekend staat de topper tussen de ongeslagen lijstaanvoerder De Meer en nummer twee Swift op het programma. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse F.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!