Home / Algemeen / Swift bindt ook De Wherevogels aan zegekar

Swift bindt ook De Wherevogels aan zegekar

In Purmerend heeft Swift voor de negende maal op rij gewonnen. Gemakkelijk ging dit niet, het elftal van Bart Woldberg wist tegen De Wherevogels pas in de slotfase het verschil te maken. Door de 0-2 zege blijven de Amsterdammers meedoen om het kampioenschap in de vierde klasse E.

In de eerste helft mocht Swift het spel maken en beperkte De Wherevogels zich voornamelijk tot verdedigen. Toch was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Een voorzet vanaf de linkerflank werd door Youri Coudron naast het doel geschoten. Swift was vooral via linksbuiten Thijs Burgmans gevaarlijk, maar onder meer de paal en doelman Davey Cremer stonden een doelpunt in de eerste helft in de weg.

Direct na rust kreeg De Wherevogels een enorme mogelijkheid. Jasper Kortbeek kon alleen op het Swift-doel af maar schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. Swift was ook in de tweede helft de bovenliggende partij en kreeg een aantal grote kansen. Zo leek Robert Molenaar tot 2 keer toe van dichtbij te scoren, maar door fraai keeperswerk van Cremer wist de thuisploeg stand te houden.

Twintig minuten voor tijd kwamen de gastheren tegen de verhouding in bijna op voorsprong, maar het harde schot van Coudron werd goed uit de hoek gehaald door Swift-doelman Melih Kilic. Voor Swift gold alleen de winst en met veel druk naar voren gingen de Amsterdammers op jacht naar een doelpunt. De bevrijdende treffer viel tien minuten voor tijd. Imad el Boutaibi gaf een voorzet en Jens Kimmel kopte de bal fraai en hard tegen de touwen. Niet veel later schoof Kimmel zijn tweede van de middag binnen en wist Swift het duel met 0-2 te winnen.

Volgende week kunnen de Amsterdammers de koppositie van Nieuw West United overnemen. Dan wordt het restant van het eerder gestaakte duel uitgespeeld. Hierin verdedigt Swift een 3-1 voorsprong. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Send this to a friend