Home / Algemeen / Swift buigt pas laat voor RKAV Volendam

Swift buigt pas laat voor RKAV Volendam

Het is Swift niet gelukt dichter bij de top van de ranglijst van de zaterdag Hoofdklasse A te komen. De ploeg van trainer Bart Logchies ging op bezoek bij het RKAV Volendam van Sander Middelbeek met 3-1 onderuit. Jesse Dingjan bracht de gasten voor de pauze nog aan de leiding, maar drie treffers na rust deden de formatie uit Zuid de das om.

Swift zat een lange periode goed in de wedstrijd, maar na de 1-1 van Volendam na ruim een uur, ging het mis. “Daarna was de pijp leeg. We waren onzorgvuldig aan de bal. We verloren veel duels. Volendam leek fitter en bij ons was het mede ook een mentale kwestie. Doet niet af aan het feit dat een verdiende overwinning was voor Volendam”, blikte Logchies terug.

In het eerste bedrijf had Swift een licht overwicht. De bezoekers waren meerdere keren gevaarlijk. Een poging van Max van Wakeren eindigde op de bovenkant van de lat en een inzet van Fidel Yilmaz in de korte hoek werd gekeerd. Ook de thuisploeg was een paar keer dichtbij een goal. Na een ruim half uur opende Swift wel de score. Dingjan schoot binnen uit de rebound van een schot van Dennis Dinkgreve.

Ook in het eerste kwartier na de pauze legde Swift een goede pot voetbal op de mat. Het lukte de bezoekers echter niet dit vast te houden. Na ruim een uur kwam Volendam op gelijke hoogte via een kopbal van Iwan Tol: 1-1. Niet lang daarna draaide de thuisploeg de score via Eric Veerman al om: 2-1. Een domper voor Swift dat weer op jacht moest naar de gelijkmaker. Hier kregen de Amsterdammers nog wel kansen voor. Yilmaz, Dinkgreve en Donny van de Pol hadden pech in de afronding. In de slotfase drong Swift aan. Hierdoor ontstond er ruimte voor Volendam dat vlak voor tijd via Stefan Plat het duel besliste.

Er leek lang meer in te zitten voor Swift, dat uiteindelijk moest capituleren voor de koploper. Dat Volendam een goede ploeg had en niet voor niets bovenaan staat, wilde Logchies niet ontkennen. “Maar ik ben wel teleurgesteld over het laatste half uur. Net als vorige week tegen Nootdorp, verzuimden we ook vandaag de kansen af te maken. En ook nu kost dit punten.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Archieffoto: Mario Wormhoudt