Swift klimt door overwinning over IVV heen

In Landsmeer heeft Swift de topper tegen IVV winnend afgesloten. De ploeg van Bart Woldberg had een zware kluif aan IVV, maar wist toch met 1-3 te winnen. Door dit resultaat passeert Swift de tegenstander op de ranglijst in de zondag vierde klasse F.

IVV begon sterk aan het duel tegen Swift. De bezoekers uit Amsterdam-Zuid werden vanaf de eerste minuut direct teruggedrongen op hun eigen helft en kwamen met grote moeite onder de Landsmeerse druk uit. Toch kwam Swift verrassend en tegen de verhouding in via Imad El Boutaibi op een 0-1 voorsprong.

Na de openingstreffer bleef IVV aandringen, maar verder dan twee afzwaaiers van Sjoerd Tuininga kwam de thuisploeg niet. Swift kwam in het laatste gedeelte van de eerste helft beter in de wedstrijd en verdubbelde zelfs de voorsprong. Een hoekschop van Patrick Helmus werd door niemand aangeraakt en viel zomaar binnen. Niet veel later deed IVV iets terug. Wesley Grit rondde een fraaie assist van Dave Hertog met gevoel af voor de 1-2 ruststand.

Ook in de tweede helft probeerde de ploeg van Charles Loots de bezoekers onder druk te houden en deden zij veel moeite om op gelijke hoogte met Swift te komen. De gastheren wisten doelman Jamir Cornelia echter niet meer te passeren. Doordat El Boutaibi uit een tegenaanval zijn tweede treffer van de middag maakte, boekte Swift uiteindelijk een zwaarbevochten 1-3 zege. Door deze overwinning blijft Swift als nummer drie enigszins in het spoor van het nog ongeslagen VVA/Spartaan en De Meer. IVV staat een plek lager en heeft twee punten minder dan Swift.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse F.