Home / Algemeen / Swift door zege op Rijsoord zo goed als veilig

Swift door zege op Rijsoord zo goed als veilig

Swift kan het boek van dit seizoen voorzichtig dichtklappen. De ploeg van Bart Logchies maakte tegen laagvlieger Rijsoord een einde aan de mindere serie van vijf wedstrijden op rij zonder zege. De 3-1 overwinning betekent dat de Amsterdammers zo goed als veilig zijn in de Hoofdklasse A.

Op eigen veld had Swift iets goed te maken na de afgetekende 7-2 nederlaag vorige week bij Zwaluwen. Rutger de Vries was na tien minuten dicht bij de openingstreffer, alleen spatte zijn schot op de lat uiteen. Vlak daarna zag Dennis Dinkgreve zijn inzet voorlangs het doel van Rijsoord gaan. Rijsoord-verdediger Chris Promes wilde de Amsterdammers een handje helpen door de bal bijna in eigen doel te koppen, maar keeper Michael Bekkers voorkwam dat ternauwernood.

Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers halverwege de eerste helft op voorsprong. Doelman Sieuwerd Teerink was kansloos op een uithaal van Khalid Rahli: 0-1. Nog voor de rust slaagde Swift erin deze onterechte achterstand weg te poetsen. Mallqui Cabezas dook vrij op voor doelman Bekkers en had de hoek voor het uitkiezen om de 1-1 ruststand op het scorebord te brengen.

In de tweede helft wilden de Amsterdammers erop en erover. Rijsoord was veel te slordig in de passing, waardoor Swift nauwelijks in gevaar kwam. Acht minuten na de rust kwam de thuisploeg aan de leiding. Ondanks protesten van de gasten uit Ridderkerk mocht Jaap Smeeing door om er 2-1 van te maken.

Een kwartier voor tijd zag Swift Rijsoord-speler Donovan Lioe Anjie met een tweede gele kaart het veld verlaten. Met een man meer kon de wedstrijd rustig uitgespeeld worden. Smeeing liet het tot drie keer toe na om het duel vroegtijdig in het slot te gooien. Dat deed Guido Moelee uiteindelijk vanaf de strafschopstip bij het ingaan van de blessuretijd: 3-1.

Dankzij de zege heeft Swift nu een voorsprong van zeven punten op de nacompetitiestreep. De ploeg van Bart Logchies staat op de tiende plek en blijft op deze manier net op tijd uit de problemen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)