Home / Algemeen / Swift eindigt in mineur

Swift eindigt in mineur

Wat niemand een aantal weken geleden had verwacht is dan toch gebeurd. Swift staat door een 4-2 nederlaag bij Zuidvogels vandaag met lege handen. Van kampioenschap naar einde seizoen, het kan dus in een paar maanden tijd gebeuren. Niemand valt iets te verwijten. Ajax won en daardoor had Swift het geheel in eigen handen vandaag. Bij winst zou de nacompetitie worden behaald. De ploeg van scheidend trainer Dick Krommenhoek kon het echter niet waarmaken en blies een trieste aftocht en eindigde zelfs als vierde op de ranglijst.

De wedstrijd vandaag ging lang gelijk op. Swift was iets beter uit de startblokken gekomen en probeerde het spel te domineren, wat redelijk lukte, afgezien dat het moeite had met de dode spelmomenten van Zuidvogels. De duels en de tweede ballen werden echter vaak gewonnen. Het zag Zuidvogels wel op een 1-0 voorsprong komen, niet verwonderlijk uit een corner. Swift toonde veerkracht en Frank van Aartrijk kon na een goede combinatie afronden 1-1, tevens de ruststand.

Na rust verloor Swift langzaam de slag op het middenveld en werd Zuidvogels gevaarlijker. Een fout van keeper Schrama bezorgde Zuidvogels wederom de voorsprong van 2-1. Swift vocht voor wat het waard was en Minne van Woersem deed waar hij goed in is, namelijk scoren. Bij deze 2-2 stand wilde Swift het seizoen toch nog goed afsluiten en ging op zoek naar de voorsprong. Kansjes hierop waren er, maar hij viel miraculeus aan de andere kant. Via een afstandschot van wel 60 meter verdween de bal over keeper Schrama heen, die ver voor zijn doel stond. 3-2. Een alles op alles poging van Swift, waarbij er een op een werd gespeeld achterin, mocht niet baten. De goal viel aan de andere kant. Zuidvogels won dus met 4-2, maar ook deze ploeg heeft hier niets aan. Periodewinnaars Roda’46, VVA’71 en tweede op de ranglijst, VVZ’49 gaan de nacompetitie in.

Terug naar Swift, waar het Amsterdamsche Voetbal sprak met vertrekkend coach Dick Krommenhoek, die nauwelijks kan bevatten dat het over is.
Krommenhoek:’We staan nu nog wat te drinken met de spelers. Ik kan eigenlijk niet geloven dat dit mijn laatste wedstrijd was. Straks in de auto zal ik pas gaan beseffen wat een jaar dit geweest is. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad en we hebben een mooi seizoen gespeeld. We deden volop mee. Toch wel zuur dat we nu niets hebben. In de breedte waren we denk ik net iets te smal om mee te kunnen doen tot het einde. Je komt tegenover ploegen die meer ervaring hebben. Het seizoen duurde net twee weken te lang. ‘

Over zijn toekomst is Krommenhoek duidelijk.
Krommenhoek:’Ik ga een lange vakantie houden met mijn gezin. Ik heb geen nieuwe club, maar ik hoop in de winterstop ergens in te stappen. Niet in Amsterdam, want ik ben verhuisd naar het oosten van het land. Eens kijken wat er daar te beleven valt op voetbalgebied. Ik ben echter heel ambitieus en wil doorgaan in het trainersvak. Dit seizoen zal ik echter niet snel vergeten, daar was het te mooi voor.’

Zeer gemengde gevoelens dus bij Krommenhoek, net als bij al zijn spelers. Swift zal volgend jaar onder David de Vecht weer mee proberen te doen om de prijzen. De breedte wordt versterkt, dat zal binnenkort bekend worden.

Send this to a friend