Swift en Ajax maken geen fout in 1A

In de eerste klasse A hebben Swift en Ajax geen fout gemaakt. Swift won thuis uiteindelijk vrij eenvoudig van SVL. De eerste twintig minuten speelde Swift verzorgd voetbal en werd SVL terug gedrongen. Echt veel uitgespeelde kansen leverde het echter niet op. SVL probeerde halverwege de eerste helft het spel over te nemen, maar was niet in staat om hier gevaarlijk uit te worden. Na een kopduel waarbij Sil Zijlstra en een speler van SVL van het veld moesten werd Swift weer sterker en dat resulteerde in de 1-0. Nadat de bal twee keer terug kwam van de lat kon Minne van Woersem hem binnen tikken. SVL ging op zoek naar de gelijkmaker, maar keeper Rogier Schrama redde perfect op een inzet in de korte hoek.

In de tweede helft was Swift heer en meester en na de 2-0 van opnieuw Minne van Woersem was de wedstrijd wel gespeeld. De 3-0 van Tobias Kuyvenhoven zorgde in de 85e minuut voor de einduitslag.

Ajax had een wel heel makkelijke middag tegen het machteloze Lelystad. Vanaf het beginsignaal tot het eindsignaal regende het kansen voor de Amsterdammers. Laurens ten Heuvel en Sergio Cameron scoorde allebei twee keer en Bas Vellema een keer. De kansjes die Lelystad kreeg kwamen voort uit nonchalance van Ajax. Dennis Kaars speelde een goede wedstrijd en was zeer dreigend aanwezig in de spits. Hij was betrokken bij de doelpunten, maar kon zelf vandaag het net niet vinden.

HBOK verloor de uitwedstrijd  bij Roda 46. De ploeg van Don Guezen speelt aardig voetbal, maar heeft sinds het vertrek van Kaars naar Ajax geen scorend vermogen meer. Er moet snel een spits bij komen, anders komt het degredatiegevaar wel erg dichtbij.

De wedstrijd van DVVA werd afgelast. Het eerste speelde vrienschappelijk tegen het tweede en dit werd 3-3. Onze verslaggever Dylan Hoekzema maakte een doelpunt voor het tweede.