Swift en DVVA winnen inhaalduel niet

Swift blijft de koploper in de zaterdag eerste klasse A ondanks dat het het inhaalduel bij VVZ’49 gelijkspeelde. Tot twee keer toe gaf de ploeg van Dick Krommenhoek een voorsprong uit handen. Al in de eerste minuut  zorgde topscoorder Minne van Woersem voor de 0-1. Daarna verzuimde Swift de score verder uit te bouwen. Drie honderd procent kansen werden niet verzilverd. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Na de hervatting was het Frank van Aartrijk die de Amsterdammers weer op voorsprong zette. Die voorsprong kon worden vastgehouden tot vijf minuten voor tijd, 2-2. Ondanks de twee verliespunten blijft Swift koploper. Al heeft het nu nog maar één punt voorsprong op Ajax.

In de onderste regionen van de ranglijst verloor DVVA op eigen veld met 1-2 van Marken. Voor DVVA betekende de nederlaag dat Marken op een punt na de Amsterdammers is genaderd in strijd om de onderste plaats. In een zeer matige wedstrijd nam DVVA een 1-0 voorsprong door een treffer van Aharovay. Kort voor de rust kwam Marken op gelijke hoogte via een benutte strafschop van Patrick Leeflang 1-1. Na de rust een gelijkopgaande wedstrijd met de meeste kansen voor Marken. Een kwartier voor het einde was het Veerman die voor de zwaar bevochten 1-2 zorgde. Scheidsrechter Wavers deelde veel gele kaarten uit.