Swift en Ter Leede komen ook in derde helft niet tot scoren

Het restant van het duel tussen Swift en Ter Leede heeft geen winnaar opgeleverd. Ook in de resterende 28 minuten – nadat de scheidsrechter twee maanden geleden onwel werd – werd er niet gescoord: 0-0. De ploeg van Bart Logchies blijft hierdoor achtste staan.

Met twee andere namen in de basis dan in september – Daan Sutorius en Fidel Yilmaz vervingen Mathieu Christianen en Guido de Graaf – kreeg Swift na een stroeve start de betere kansen. Een vrije trap van Dennis Dinkgreve scheerde voorlangs, Jesse Dingjan (afgelopen zomer overgekomen van Ter Leede, red.) schoot recht op doelman Michael Bekkers en uit een lastige hoek zag Mike Ruijter zijn inzet gekeerd worden.

“Het is net niks. Jammer dat we ‘m niet binnen slepen, maar ook blij dat we niet per ongeluk eentje tegen hebben gekregen”, zei Logchies na de puntendeling. “Het is een punt en 0-0 tegen Ter Leede is op zich geen slecht resultaat. Het is de tweede keer dat we de nul hebben gehouden, dat is ook iets waard.”

Volgende week gaan de Amsterdammers op bezoek bij Zwaluwen. Daar heeft Swift iets goed te maken van de 7-2 nederlaag vorig seizoen. Aan het roer in Vlaardingen staat oud-prof Danny Schenkel, ook aandachtig toeschouwer tijdens Swift – Ter Leede. Na afloop spraken de twee al even met elkaar. “Ik ken Danny vrij goed, ik heb hem nog als speler bij Ajax gehad. Het is altijd leuk om elkaar weer te zien.”

Kijk hier voor de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)