Home / Algemeen / Swift en Zeeburgia geven voorbeeld

Swift en Zeeburgia geven voorbeeld

Swift en Zeeburgia hebben gisterenavond een voorbeeld gegeven hoe je als clubs ook met elkaar om kunt gaan. Twee clubs met een verschillende identiteit sloegen de handen ineen voor een sportief avondje voetbal. Bij winterse temperaturen werd er vriendschappelijk gespeeld tussen de A-jeugd van beide clubs, die voor de gelegenheid door elkaar gehusseld waren. Daarna was het de beurt aan de eerste elftallen. In een leuke wedstrijd was er weinig commentaar te horen. Na negentig minuten stond er een vermakelijke 2-2 op het bord.

De oefenwedstrijd tussen de beide eersteklassers was een week verschoven door de trieste gebeurtenissen van vorige week. Teamleider Alain Munoz van Zeeburgia en trainer David Vecht van Swift besloten gezamenlijk om iets meer cachet te geven aan de wedstrijd. De A-jeugd van beide clubs speelden vooraf, waarbij de spelers verdeeld werden over beide teams. In een speelse wedstrijd was er vooral veel plezier en werd er in het veld soms behoorlijk gedold.

Daarna het treffen tussen de zondag eersteklasser Zeeburgia en de zaterdag eersteklasser Swift. Duidelijk was dat er geen commentaar geleverd mocht worden op de leiding en op de tegenstander. Dat was wel wennen voor spelers en toeschouwers. Leuke bijkomstigheid was dat het het voetbal ten goede kwam. Swift begon sterk aan de wedstrijd en kwam via een schuiver van Sil Zijlstra op 1-0, maar in de loop van de eerste helft kwam de klasse bij Zeeburgia boven drijven. Nabil El Gourari, beter bekend als Pietje nam het voortouw en trof twee keer doel. Eerst uit een vermeende buitenspelpositie en later door een zelfverdiende strafschop.

Na de rust beet Swift goed van zich af en scoorde via een mooi doelpunt van Tobias Kuyvenhoven de gelijkmaker. Daarna had Swift zelfs een paar goede kansen om de wedstrijd te winnen, maar zover kwam het niet. Met dit vermakelijke gelijkspel (2-2) kon iedereen leven.

Beide clubs lieten zien dat de avond een mooie gelegenheid was om eens op een andere manier voetbal te beleven. Of het iets structureels is moeten we afwachten. Na afloop gaven beide trainers aan dat er volgende week weer gewoon ‘normaal’ gevoetbald gaat worden. Voetbal is toch emotie was hierbij het antwoord.