Home / Algemeen / Swift gaat ook tegen Jodan Boys onderuit

Swift gaat ook tegen Jodan Boys onderuit

Swift is naar het rechterrijtje van de zaterdag Hoofdklasse gezakt. De ploeg van Bart Logchies verloor terecht met 0-1 van laagvlieger Jodan Boys, waardoor de Amsterdammers nu tiende staan.

Het was niet goed genoeg, analyseerde Logchies na afloop. Aan het einde van de eerste helft kwam zijn ploeg op achterstand. Uit een scrimmage schoot Lion van de Velde raak: 0-1. “Wij geven niet genoeg druk op de bal”, zag de oefenmeester. “Eigenlijk zonde om zo op achterstand te komen.”

De bezoekers uit Gouda creëerden ook de meeste kansen en pas vijf minuten voor tijd dacht Swift op gelijke hoogte te komen. Jesse Dingjan schoot de bal uit de rebound, nadat deze terugkwam van de paal, binnen, alleen werd zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel. Daardoor bleef de gelijkmaker uit en moest Swift de vierde nederlaag slikken.

De laaggeklasseerden verslaan lijkt dit seizoen een zware opgave voor Swift. Tegen de ploegen uit de gevarenzone (onderste vier) pakten de Amsterdammers slechts één punt. “Iedereen doet een beetje gekscherend over deze competitie, maar Jodan Boys is vorig seizoen achtste geëindigd met nagenoeg hetzelfde team”, weet Logchies. “Deze competitie is aardig pittig. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat je eerst een nieuwe serie moet neerzetten. De volgende is Spijkenisse. Dat zijn niet de makkelijkste wedstrijden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.