Swift geeft Zuidoost United pak slaag

In de zondag vierde klasse F heeft Swift met ruime cijfers van Zuidoost United gewonnen. Het elftal uit de Bijlmer kwam nog wel op voorsprong maar werd in de tweede helft overklast door een hard werkend Swift. Ondanks dat de thuisploeg 25 minuten voor tijd met tien man verder moest kwam het geen moment meer in de problemen. Swift wist de wedstrijd utieindelijk met 5-1 te winnen.

De eerste helft van van het duel op het Olympiaplein was zeer gelijkwaardig. Beide elftallen streden voor elke meter en gaven elkaar niks cadeau. Zuidoost United wist na twintig minuten als eerste het net te vinden. Orville Blankendaal tikte een fraaie voorzet vanaf rechts binnen en zorgde zo voor de 0-1. Het antwoord van Swift liet niet lang op zich wachten. Joost Boeles speelde zich goed vrij en schoot hard en hoog richt het doel. De doelman van de bezoekers verwerkte de bal niet goed waardoor Laurens van Beek de gelijkmaker kon binnenlopen.

IMG-20150201-WA0002

Na de 1-1 gingen de bezoekers op jacht naar een nieuwe voorsprong. Maar de technisch vaardige spelers van Zuidoost United waren niet opgewassen tegen het sterke spel van Swift. De thuisploeg speelde overtuigend en gaf amper iets weg. Vlak voor rust kwam Swift voor het eerst deze middag aan de leiding. Boeles zette goed door en schoot de 2-1 tegen de touwen.

IMG-20150202-WA0000

In de tweede helft begon Swift fantastisch. Ampere een minuut na de aftrap zette Van Beek goed door op rechts en wist hij Vincent Johnson te bereiken. De middenvelder schoot de bal in één keer laag in de hoek en bracht de 3-1 op het scorebord. Niet veel later wist Van Beek zijn tweede van de middag te maken waardoor het duel beslist was.

IMG-20150202-WA0002

In de 65ste minuut moest Swift met tien man verder nadat Kevin Schuurmans zijn tweede gele kaart ontving. Maar Zuidoost United kon niet profiteren van de man meer situatie en moest zelfs een vijfde treffer incasseren. Bas Munnik kreeg een vrije doorgang,omspeelde de doelman en schoof de 5-1 in het lege doel.