Swift haalt Jaap Smeeing (Sportlust) en twee spelers van VVZ’49

Zaterdag eersteklasser Swift heeft zich voor komend seizoen verzekert van de diensten van spits Jaap Smeeing. De aanvallers peelde jaren bij Pancratius en komt nu over van Sportlust’46. Max van Wakeren en Nick Gabel komen over van VVZ’49 uit Soest.

Jaap Smeeing maakte vorige zomer de overstap van zondag eersteklasser Pancratius naar zaterdag hoofdklasser Sportlus’46.  Komend seizoen is hij weer in de regio Amsterdam te zien want de 24-jarige spits komt dan uit  oor Swift.

Middenvelder Max van Wakeren zal na zijn wereldreis de overstap naar Swift maken.
Middenvelder Max van Wakeren zal na zijn wereldreis de overstap naar Swift maken.

De ploeg van Kees Oostermeijer versterkt zich ook met twee spelers van VVZ/49. Max van Wakeren en Nik Gabel spelen na de zomer ook aan het Olympiaplein. Van Wakeren (22) zou vorig seizoen eigenlijk al de overstap maken naar Amsterdam, maar door een geplande wereldreis werd de ‘transfer’ even uitgesteld. Van Wakeren is een linker middenvelder die ook in de aanval uit de voeten kan.

Vorig seizoen kwam Mathijs Kortland al over van VVZ’49 naar Swift. Naast Van Wakeren  bewandelt ook Nik Gabel die weg. De centrale verdediger, die pas 21 jaar is, speelde eerder voor SV Baarn en Spakenburg.

Nik Gabel (21) maakt de overstap van VVZ'49 naar Swift
Nik Gabel (21) maakt de overstap van VVZ’49 naar Swift

Met deze aanwinsten heeft Swift de selectie voor komend zo goed als rond. De club heeft, in tegenstelling tot vorig seizoen, bij deze gehoor gegeven aan het verzoek van de spelers om in een eerder stadium duidelijkheid te geven. Met alle spelers uit de huidige selectie is gesproken over hun toekomst binnen de A-selectie.

De club zoekt eventueel alleen nog een tweede doelman en heeft nog plaats voor een speler. De selectie zal komend seizoen  bestaan uit achttien spelers, waarvan twee keepers. De verwachting is dat er niemand zal vertrekken. De technische staf is in ieder geval niet op de hoogte dat er belangstelling is voor divers spelers. Alleen doelman Bogdan Constantin zou bij een aantal clubs op het verlanglijstje staan.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)