Swift haalt oud-Hoofd Jeugdopleiding Bart Woldberg terug voor zondagelftal

Bart Woldberg is vanaf volgend seizoen weer actief bij Swift. De 37-jarige oefenmeester, die vorig seizoen trainer van de Zaterdag 2 en Hoofd Jeugdopleiding was, wordt bij het zondagelftal de opvolger van de vertrekkende Johan van Wort.

Woldberg hoefde niet te vertrekken bij Swift. Onder zijn leiding eindigde Swift 2 vorig jaar op een tweede plaats in de Reserve Hoofdklasse en de clubleiding wilde graag met hem verder. Totdat hij een “fantastische” aanbieding kreeg van FC Den Helder. “Een tweedeklasser met ambities voor de eerste klasse, maar vervolgens degradeerden ze. Het klikte niet en al binnen twee maanden besloten we uit elkaar”, zegt Woldberg over zijn korte periode bij de derdeklasser.

Nu maakt hij het seizoen af bij Ouderkerk, waar hij de Zondag 2 voor zijn rekening heeft genomen. “Bij Ouderkerk ging halverwege het seizoen de trainer (Jonathan Kolk, red.) weg. Ik ken Lex van der Horst, de hoofdtrainer, goed en geef samen met hem de TC3-cursus. Voor een paar maanden help ik een vriend uit de brand. Thuis zitten is namelijk ook niets voor mij. Daarom heb ik er heel veel zin in om vanaf de zomer weer een heel seizoen op het veld te kunnen staan.”

Bij zijn oude club Swift krijgt Woldberg de verantwoordelijkheid over het zondagelftal, dat momenteel op de voorlaatste plaats van de zondag vierde klasse E staat. Hij weet nog niet precies wat hij ervan kan verwachten. “Het is sowieso te hopen dat ze erin blijven. Er gaan wat spelers weg, dus we zullen eerst een team moeten opbouwen voordat we verder kunnen kijken. Ik ben er heilig van overtuigd dat dit ook gaat lukken. Er zit zoveel potentie in Amsterdam-Zuid, Swift heeft een goede uitstraling en er is elk jaar met alle nieuwe studenten voldoende aanwas. Voor volgend seizoen kunnen wij een meer dan representatief team op de been brengen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!