Swift haalt Sieuwerd Teerink terug naar Amsterdam

Swift heeft haar vervanger voor de naar Ter Leede vertrekkende Bogdan Constantin gevonden. Sieuwerd Teerink verlaat na twee jaar FC Breukelen voor de club aan het Olympiaplein. De doelman sprak met Het Amsterdamsche Voetbal over zijn overstap naar Swift.

De keeper, die eerder voor onder meer Abcoude en Huizen uitkwam, besloot om na twee jaar HBOK naar Breukelen te vertrekken. Nu kiest de Amsterdammer voor een club bij hem in de buurt. Teerink: “Ik twijfelde al een tijdje of ik zou blijven bij Breukelen. Het kostte erg veel tijd om dat heen en weer reizen voor de sport te combineren met mijn werk en privéleven. Ik ben verder gaan kijken en toen kwam Swift voorbij.”

Teerink portret

Bij Swift kreeg Teerink meteen een goed gevoel. “Ik heb één gesprek gehad bij Swift en dat beviel uitstekend. Ik had al bij Breukelen aangegeven dat er een kans was dat ik zou vertrekken en een week na het gesprek heb ik de knoop doorgehakt. Het gevoel bij de club en de spelersgroep was goed en ik denk dat Swift en ik goed bij elkaar passen.”

Met zijn huidige club kan Teerink komend weekend kampioen worden van de zaterdag eerste klasse A en daardoor loopt de doelman een kans in de Hoofdklasse wellicht mis. Teerink: “Je zou het kunnen zien als een klein stapje terug, maar voor mijn gevoel is dat niet zo. Swift speelt sowieso in de nacompetitie en ik krijg er een hoop vrije tijd voor terug. Daarnaast was het spelen in de Hoofdklasse geen bindende factor. Zowel het spelen in de top van de eerste klasse als het strijden voor handhaving bij Swift is voor mij een uitdaging.”

Teerink WK adam
Sieuwerd Teerink in actie op het WK Amsterdam

Teerink focust zich allereerst op komende zaterdag, want met een voorsprong van twee punten op LRC kan Breukelen op de laatste speeldag eindelijk kampioen worden. Toch wacht de ploeg van Cor ten Bosch een lastige horde: nummer drie VVZ ’49. “Daar hebben we misschien wel onze beste wedstrijd van dit seizoen gespeeld”, aldus Teerink. “Het kan een voordeel zijn dat zij voor 99 procent in de nacompetitie gaan spelen. Hopelijk sparen ze dan een aantal spelers voor deze wedstrijd. Het zou voor mij in ieder geval een fantastische bekroning zijn om bij Breukelen afscheid te nemen met het kampioenschap.”

Foto boven: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)