Swift haalt wereldreiziger Frank Tervoert (VVSB) binnen

Frank Tervoert voegt zich komend seizoen bij de selectie van Swift. De 29-jarige spits van tweededivisionist VVSB besloot vanwege een geplande wereldreis te stoppen, maar zal in de maanden dat hij in Nederland is beschikbaar zijn voor de zaterdag Hoofdklasser.

Vanaf november tot april bevindt Tervoert zich aan de andere kant van de wereld. De maanden daarvoor en daarna kan hij fit blijven en worden aan het Olympiaplein. “Het is niet gezegd dat ik gelijk speel. Daar hebben we afspraken over gemaakt”, zegt Tervoert. “Het is ook een investering voor een eventueel vervolg. Op deze manier ben ik er niet een volledig jaar uit en kan ik het weer oppakken als ik terugben, en het jaar daarop wellicht wel een volledig seizoen met elkaar door.”

Namens Sparta Nijkerk, GVVV, Katwijk, Rijnsburgse Boys en het laatste halfjaar VVSB speelde Tervoert jarenlang op het hoogste amateurniveau van Nederland. “Ik heb een goede baan, dus ik merkte dat de reistijd richting de Bollenstreek mij af en toe opbreekt.” Het voordeel van voetballen bij Swift is dat er voor hem weinig reistijd meer is en hij op de fiets ernaartoe kan. “Ik heb lang genoeg die kilometers gemaakt. Dan ben je voor een training vier uur lang van huis en de volgende dag moet je gewoon werken.”

Via oud-ploeggenoot Virgil Deen en Guido de Graaf, met wie hij in de jeugd van Hoevelaken begon te voetballen, kwam de spits in contact met de club. Een concurrentiestrijd met De Graaf voor een plek in de punt van de aanval behoort straks tot de mogelijkheden. “Ik heb hem toevallig vanmiddag nog gesproken, maar daar hebben we het niet over gehad”, glimlacht Tervoert. “Gezien mijn beschikbaarheid ga ik er niet vanuit dat ik heel vaak op het wedstrijdformulier zal staan. Misschien als invaller. Ik ben allang blij als ik kan meetrainen, fit blijven en later wellicht van waarde zijn.”

Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)