David Vecht geloof weer in het halen van de nacompetitie

Swift heeft meer dan hoop na zege

Swift heeft in de zaterdag eerste klasse A weer zicht op de nacompetitie. De ploeg van David Vecht won eenvoudig van het al gedegradeerde Castricum. Door de 0-6 zege hebben de Amsterdammers nu net zo veel verliespunten als nummer drie Zwaluwen’30.

“Ik heb meer dan hoop”, zegt David Vecht na afloop van de simpele zege op Castricum. “De nacompetitie moeten we kunnen halen. De laatste twee wedstrijden hebben we gewonnen en maar liefst acht keer gescoord. We spelen ook goed dus ik heb alle vertrouwen in een goede afloop.”

Tegen Castricum begon de ploeg van Vecht precies zoals hij wilde; namelijk snel scorend. Al na zes minuten lag de eerste treffer er in. Op aangeven van Tijs Boeting maakte Tim Steij vakkundig af, 0-1. In een razend tempo werd die voorsprong uitgebreid. Bij rust stond het al 0-4. Boeting, weer Steij en Hasse Bosboom zorgde voor de doelpunten. Vecht: “ En dan missen we ook nog vier 100% kansen anders staat het bij rust gewoon echt 0-8.”  Gezien het beeld van vandaag vraag je je af hoed Swift in de thuiswedstrijd tegen Castricum niet verder kam dan 1-1. Vecht: “ Toen speelde Castricum wel wat beter dan nu maar ook wij waren vandaag veel scherper. Omdat het zo makkelijk ging ik al voor rust gaan wisselen om spelers rust te geven want dinsdag spelen we al weer.”

Tim Steij scoorde twee keer voor Swift tegen Castricum
Tim Steij scoorde twee keer voor Swift tegen Castricum

Aanvoerder Olaf Terhaar ging voor het rustsignaal na de kant en vlak na rust mochten Boeting en uitblinker Tobias Kuijvenhoven ook naar de kant. Omdat de wedstrijd al gespeeld was en Swift het wel een beetje geloofde was de tweede helft van een iets minder niveau.

Invaller Bilal el Amrarai verdiende een strafschop die hij zelf verzilverde (0-5) en Thomas Goebel maakte er na een actie van El Amrani nog 0-6 van. Vecht: “Het was een zakelijke overwinning. Nu dinsdag tegen VVZ deze lijn voorzetten en dan mogen we zaterdag tegen Zwluwen’30 kijken of we een goede stap richting de nacompetitie kunnen zetten.”

Kijk voor de uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB