Swift heeft niets aan gelijkspel tegen ’s Gravenzande

Na vier nederlagen op rij heeft zaterdag Hoofdklasser Swift weer een positief resultaat behaald. Tegen middenmoter FC ’s Gravenzande werd met 1-1 gelijkgespeeld. Veel schiet de ploeg van Bart Logchies hier niet mee op, want de Amsterdammers zijn nog altijd niet veilig.

Door de slechte serie van de laatste weken en de concurrenten die wél punten pakten, was de nacompetitiestreep aan de onderkant langzaam dichterbij gekomen. Terwijl het huidige puntenaantal (34) normaal gesproken lijfsbehoud betekent in de Hoofdklasse, heeft Swift nog een paar punten nodig om zich te kunnen verzekeren van handhaving. Een overwinning op FC ’s Gravenzande zou daarom belangrijk zijn om mogelijke nacompetitieproblemen voor de laatste weken af te wenden.

De Amsterdammers waren goed op weg en hadden halverwege de wedstrijd een 1-0 voorsprong te pakken, al dan niet tegen de verhouding in. Op slag van rust benutte Guido Moelee een strafschop. De betere kansen in de eerste helft waren juist voor de bezoekers. Yuri Westhoff kreeg de bal van dichtbij niet tussen de palen en doelman Joost Meendering redde goed op pogingen van Roy Vermolen (kopbal) en Sander Koeleman (schot).

Na de rust werd de druk opgevoerd door ’s Gravenzande en moest Dennis Dinkgreve al snel handelend optreden om een inzet van Westhoff van de doellijn te halen. Toch kwam Swift er regelmatig dreigend uit. De definitieve genadeklap hing zelfs in de lucht. Moelee slaagde er vanuit een lastige hoek niet in om zijn tweede van de middag te maken, Guido de Graaf faalde oog-in-oog met de keeper, Dinkgreve zag een vrije trap fraai gepakt worden en invaller Donny van de Pol mikte te hoog.

In plaats van 2-0 werd het zeven minuten voor tijd nog 1-1. Frank Broos kon ongehinderd raak koppen uit een vrije trap en die late puntendeling kon Swift zichzelf aanrekenen vanwege het missen van de vele kansen in de tweede helft. Aan dit ene punt hebben de Amsterdammers niets. Omdat bijvoorbeeld Capelle won, is de marge met de nacompetitiestreep nu slechts drie punten.

Volgende week gaat Swift op bezoek bij Smitshoek, dat een punt minder heeft en ook een plek lager staat. Bij winst kan de ploeg van Bart Logchies opgelucht ademhalen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Hoofdklasse zaterdag.