Swift hoopt nu op Katwijk

Zaterdag eersteklasser Swift heeft haar hoop nu gevestigd op Topklasser Katwijk. De algeheel landskampioen beslist aanstaande dinsdag of het zal toetreden tot de Jupiler League. Als de club van Cees Bruinink dat inderdaad doet dan komen er extra promotie plaatsen vrij.

Aanstaande dinsdag beslist het bestuur van Katwijk of het op de wens van de KNVB ingaat om te promoveren naar de Jupiler League. Mocht de Katwijkers dat doen dan komt er een plaats vrij in de topklasse. Spakenburg en ASWH of ACV zullen dan beiden in de Topklasse uitkomen en hoeven dan dus gene finale duel te spelen.

In de hoofdklasse komt er dan ook een plek vrij. De zeven winnaars van de nacompetitie (waaronder Volendam) plaatsen zich in ieder geval voor de hoofdklasse. De nummers twee uit de poules van drie komen dan in aanmerking voor die ene resterende plaats.

De nummers twee van de poules 1 tot en met 7 mogen dan onderling uit gaan maken wie er als nog via een extra lange omweg promoveert naar de hoofdklasse. Hoe dat zal gebeuren is nog niet bekend. Het meest voor de had ligt een knock-out systeem waarbij een ploeg wordt vrijgeloot in de eerste ronde. De andere zes ploegen zullen dan gaan strijden om een halve finale plaats. De winnaar spelen dan nog een finale om een plek in de hoofdklasse.

Swift trainer David Vecht : “ We zullen dan volle bak gaan voor die ene plek. Het si een kans van 1 op 7 dat we het halen. Dat is zo’n 14% kans dat we het redden. Maar laten we eerst maar eens afwachten wat Katwijk gaat doen. Maandag zullen we contact opnemen met de KNVB over hoe het dan eventueel verder gaat.”

De mogelijke tegenstanders van Swift zijn DOS’37 (1D), VVGZ (1C), LRC Leerdam (1C), Alexandria (hoofdklasse B), PKC’83 (1E) en Viboa (1E).

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)