Swift won op het nieuwe kunstgrasveld van SV Marken

Swift in extra tijd langs Marken

In de zaterdag eerste klasse A heeft Swift op de valreep drie punten meegenomen van het eiland Marken.  Tot twee keer toe keek de ploeg van David Vecht tegen een achterstand aan maar uiteindelijk wonnen de Amsterdamers met 2-3 en voegde zo drie belangrijke punten aan haar totaal toe. Stefan Roos maakte vijf minuten in de blessuretijd  de winnende treffer.

Swift blijft door de zege bij de bovenste vier op de ranglijst. De achterstand op koploper Breukelen blijft echter zes punten. Het was een overwinning op het nippertje maar gezien het spelbeeld gingen de punten verdiend mee naar Amsterdam.

Swift keek echter tot twee keer toe tegen een achterstand aan. Na iets meer dan een kwartier spelen kwam Marken op voorsprong door Michel Appel nadat linksback Robert Molenaar in de fout was gegaan. Hij was waarschijnlijk nog niet gewend aan het nieuwe kunstgrasveld van Marken en schatte de snelheid van de bal verkeerd in. De achterstand was tien minuten later al weer weggewerkt. Een aanval over veel schijven belandde uiteindelijk aan de rechterkant bij Gijs Scheeringa. Zijn voorzet werd door Tijs Boeting goed ingekopt.

Het was Marken dat uiteindelijk met een voorspong de rust in ging. De treffer van Roy Springer na iets meer dan een half uur spelen werd door menigeen omschreven als een ‘wereldgoal’ . Na een scrimmage rond de middenlijn op de helft van Marken vielen twee spelers om. Verdediger Springer wilde de bal wegwerken. Tenminste daar leek het op. De bal vloog over alles en iedereen heen. Ook over doelman Bogdan Constantin van Swift. Of het bewust was of een gelukje houden we maar in het midden maar feit was wel dat Swift op een 2-1 achterstand kwam.

De tweede helft zette de ploeg van David Vecht veel meer druk. Het goed verzorgde voetbal bleef en met inbrengen van Tim Steij voor Terry Klokkemeijer werd er iets aanvallender gespeeld. Het resulteerde uiteindelijk in de verdiende gelijkmaker.  Een kwartier na rust was het Mo Bouabgha die vanaf de linkerkant voorzette op Bilal El Amrani. Die bedacht zich geen moment en nam de bal in een keer uit de lucht op zijn schoen. Ook deze treffer was wonderschoon.

Na de gelijkmaker hadden beide ploegen nog een half uur om de winst naar zich toe te trekken. Het duurde echter tot de aller laatste minuut van de blessuretijd, de 95ste om precies te zijn, voordat die treffer ook echt viel.  Eerst was het Marken dat nog een goede kans kreeg maar keeper Constantin haalde de bal van zijn doellijn en de Amsterdamse aanval die daar op volgde leverde de winnende treffer op.  Alle drie de invallers aan Amsterdamse kant waren bij het doelpunt betrokken. Hasse Bosboom stak het hele veld over, van box to box, en legde af op Tim Steij. Steij die met rechts wilde uithalen raakte de bal volledig verkeerd en met een geluk kwam zijn inzet bij de tweede paal waar de de derde invaller, Stafan Roos, uiteindelijk het laatste tikje gaf, 2-3.

Voor Marken is het zuur om op die manier en in de laatste seconde te verliezen maar over de hele wedstrijd gezien was de overwinning voor Swift terecht. Volgende week neemt de ploeg van David Vecht het op het Olympiaplein op tegen het op de laatste plaats staande Castricum.