Swift in matig duel onderuit tegen Smitshoek

In de zaterdag hoofdklasse A heeft Swift in een matige wedstrijd verloren van Smitshoek. De ploeg van Bart Logchies kwam na een kwart wedstrijd op achterstand en wist dit niet meer recht te zetten. Swift verloor zodoende met 0-1.

Beide ploegen maakten er in de eerste helft geen spektakel van op het kunstgras van Swift. Hoewel Swift in het eerste deel van de wedstrijd wel de beter ploeg was, kwam de formatie van Logchies niet tot mogelijkheden om te scoren. Ook Smitshoek kreeg geen kansen in de openingsfase, maar zij wisten via een standaardsituatie wel het net te vinden. Erwin Bravenboer schoot een vrije trap via de binnenkant van de paal achter Swift doelman Bogdan Constantin: 0-1. “Die tegentreffer was een domper, want daardoor kon Smitshoek nog verdedigender gaan spelen. Daar hadden wij het heel moeilijk mee,” analyseerde Logchies na afloop.

Swift had, mede door de afwezigheid van Max van Wakeren, Rutger de Vries (beiden buitenland), Fidel Yilmaz en Tim Wulffraat (beiden geblesseerd), moeite met het creëren van kansen. Jordy de Groot was in de eerste helft de enige speler van de Amsterdammers die gevaarlijk werd, maar de spits slaagde er niet in om te scoren.

In de tweede helft voltrok zich hetzelfde spelbeeld. Swift bleef de betere ploeg, maar Smitshoek stond goed georganiseerd en gaf weinig kansen weg. “We slaagden er maar niet in om de muur van Smitshoek te slechten. Het is natuurlijk een aderlating dat we vandaag de creativiteit van enkele spelers moesten missen, maar daar heb je nou eenmaal mee te maken.”

Wat Swift in het vervolg ook probeerde, de Amsterdammers konden geen doelpunt forceren. Smitshoek kreeg op de counter nog enkele mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar de bezoekers faalden in de afronding. Het zal de ploeg van trainer Richard Middelkoop weinig deren, want de drie punten gingen mee naar Barendrecht.

Met wedstrijden tegen Achilles Veen en Stedoco voor de boeg moet Swift oppassen dat het niet in de gevarenzone terecht komt. Toch maakt Logchies zich nog geen zorgen. “Ik maak me geen zorgen, maar we moeten wel bij de les blijven. We krijgen een lastig programma en zullen dus alles moeten geven om punten te pakken.”

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag hoofdklasse A.