Home / Algemeen / Swift kan vroege achterstand bij Rijnvogels niet meer goedmaken

Swift kan vroege achterstand bij Rijnvogels niet meer goedmaken

In de zaterdag Hoofdklasse A heeft Swift de zege van vorige week op Nootdorp geen goed vervolg kunnen geven tegen Rijnvogels. Op bezoek in Valkenburg lukte het de ploeg van Bart Logchies niet om terug te komen van een snelle 2-0 achterstand: 2-1.

Nog voordat er een kwartier gespeeld was, keken de Amsterdammers tegen een achterstand. Een hoekschop van Romano van der Stoep zeilde, gedragen door de wind, over alles en iedereen heen. Een kopbal achter de doellijn had geen zin meer, want de scheidsrechter had het doelpunt al toegekend aan de thuisploeg. Nog geen twee minuten later was diezelfde Van der Stoep opnieuw trefzeker voor de 2-0, na voorbereidend werd van Jim Havenaar en Bright Ampong.

Vlak voor de theepauze klopte Swift al nadrukkelijk op de deur van Rijnvogels, dat onder leiding staat van voormalig Hoofddorp- en FC Almere-trainer Jimmy Simons. De aansluitingstreffer direct in het begin van de tweede helft zorgde ervoor dat de wedstrijd volledig kantelde. Shaquille Doorson werkte een hoekschop bij de eerste paal binnen: 2-1. Jordy de Groot was even later dicht bij de gelijkmaker, alleen werd zijn kopbal gekeerd door doelman Wesley de Ruiter.

Ondanks de druk van de gasten bleven echte grote kansen uit. Aan de andere kant van het veld voorkwam Bogdan Constantin de 3-1 met een fraaie reflex op een omhaal van Arno Dijkstra. Het lukte Swift ondanks een paar benauwde momenten niet om nog op gelijke hoogte te komen, waardoor zij met lege handen terug moesten keren naar Amsterdam.

Swift werd bovendien op de ranglijst gepasseerd door Rijnvogels. De ploeg van Bart Logchies zakte naar de achtste plaats en krijgt volgende week Smitshoek op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A.

Foto Rijnvogels

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)