Swift kansloos bij Barneveld

Swift heeft vandaag een kansloze wedstrijd gespeeld in Barneveld. Na 45 minuten keek de ploeg van trainer David Vecht al tegen een 4-0 achterstand aan, na negentig minuten was het 5-2. Hiermee wordt weer bewezen dat de Amsterdammers een wisselvallig seizoen draaien, want vorige week werd er nog met 3-1 gewonnen van Zuidvogels. Swift haakt hiermee even af voor de bovenste plaatsen en ziet de afstand tot koploper Breukelen oplopen tot 6 punten. Stabiliteit in het spel en in de beleving lijkt het grootste struikelblok.

De spelers van Swift hadden er wel zin in na de overwinning van vorige week. Helaas werd die hoop al snel de kop in gedrukt. Na tien minuten mocht Barneveld al de 1-0 aantekenen en na een fout van Olaf ter Haar van Swift werd het 2-0. Tim Steij en Bilal el Amrani kregen daarna de kans om wat terug te doen, maar nog voor rust scoorde Barneveld de 3-0 en de 4-0. De afstraffing was al een feit. Trainer David Vecht van Swift vroeg in de rust of hij boos moest zijn of positief moest blijven. Er kwam weinig antwoord uit zijn spelers.

In de tweede helft probeerde Swift zijn gezicht te redden en met goals van Tijs Boeting en Bilal el Amrani leek een wonder nog mogelijk. Na de 4-2 kwamen er echter weinig kansen meer voor de Amsterdammers. In de laatste minuut scoorde Barneveld nog de 5-2. Een doelpunt voor de statistieken, de wedstrijd was allang gespeeld. Een zeperd voor Swift, dat de vinger maar niet kan leggen op de pijnlijke plek van wisselvalligheid. Spits Tim Steij van de Amsterdammers beaamt dit.

Steij:’Iedereen had er zin in vandaag. We hebben goed getraind en niets wees erop dat we hier tegenaan zouden lopen. Toch vond ik ons mentaal niet scherp en we kwamen steeds een stap te laat. Ik kan allerlei redenen bedenken, maar het is pas mijn eerste seizoen hier, dus ik weet het ook niet. We speelden wel tegen een ploeg die zeer scherp was en alles afstrafte wat wij fout deden. Dat is wel hard dan’.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)