Swift kansloos onderuit bij koploper Deltasport

In Vlaardingen heeft Swift haar eerste competitienederlaag geleden. De Amsterdammers speelden tegen koploper Deltasport een matige wedstrijd en verloren volkomen terecht met 3-0. Door het derde puntverlies op rij is Swift afgezakt naar de vijfde plek in zaterdag 1B.

Swift begon nog best aardig aan het duel op gras en kreeg al snel een mogelijkheid. Spits Thijs Haselhoff kwam echter net tekort om de 0-1 op het scorebord te zetten. De gastheren waren na 20 minuten voor het eerst gevaarlijk. Jimmy van der Vaart sneed de zestien in en zag zijn ingezet ternauwernood worden geblokt door Nik Gabel. De Amsterdammers hadden in de eerste 45 minuten moeite om de bal in de ploeg te houden en speelden slordig. Deltasport was absoluut de betere ploeg maar wist voor de thee weinig te creëren . Desondanks was de koploper in de 35ste minuut dicht bij de openingstreffer. Doordat Swift-doelman Sieuwerd Teerink zijn doel schoon hield werd er met een 0-0 stand gerust.

20141108_154647 (1)

In het begin van de tweede helft werd het elftal van Kees Oostermeijer volledig overlopen. Deltasport kreeg kans op kans maar wist Teerink nog niet te passeren. De sluitpost speelde erg sterk en hield zijn ploeg een aantal keer knap op de been. Na 60 minuten leek de storm een beetje te gaan liggen en probeerden de bezoekers de weg naar voren te vinden. Toch kwamen de Amsterdammers in de 66ste minuut op achterstand. Doordat er slecht werd ingegrepen op het middenveld kon Edson Nunes met één pass worden vrijgespeeld. De aanvaller bleef rustig en knalde de 1-0 laag en hard tegen de touwen.

Na de openingstreffer greep Swift-trainer Kees Oostermeijer in en bracht hij drie verse krachten binnen de lijnen. Maar ook de invallers Thijs Boeting, Stef Leliveld en Bas Beverwijk konden het tij niet keren. Tien minuten voor tijd viel de beslissing in Vlaardingen. Levi Marengo speelde zichzelf vrij en zag zijn schot met een beetje geluk in het doel verdwijnen. De bezoekers konden hier niks tegenover stellen, Deltasport-doelman Mathijs Donatz had dan ook een rustige middag. De ballenvanger kreeg helemaal niets te doen en had na 90 minuten nog steeds een schoon tenue. In de allerlaatste seconde viel de 3-0 nadat Danzel Ruperti een snelle counter simpel afrondde. Na deze treffer floot scheidsrechter De Goede direct af en was de eerste nederlaag voor Swift in de eerste klasse B een feit.

20141108_154054

Swift-trainer Kees Oostermeijer: “ Een kansloze wedstrijd waarin wij niks hebben gecreëerd. We hebben geprobeerd de 1-0 lang uit te stellen. Toen de openingstreffer toch viel was het gelopen, dit mogen we onszelf absoluut aanrekenen.” Volgend weekend speelt Swift het restant van de wedstrijd tegen Haaglandia. Dit duel werd begin oktober na ongeveer 25 minuten bij een 1-0 stand gestaakt wegens een ernstige blessure. Kijk voor alle uitslagen de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB