Swift klopt tiental Ilpendam vlak voor tijd

Zondag vierdeklasser Swift blijft druk houden op koploper Nieuw West United. De ploeg van Bart Woldberg won dankzij een late treffer met 2-1 van subtopper Ilpendam en verkleinde de achterstand op de lijstaanvoerder tot twee punten. Ilpendam zal nog flink aan de bak moeten om een ticket voor de nacompetitie te bemachtigen.

Het elftal van Remco Sint zit in een lastige fase van het seizoen met een aantal nederlagen tot gevolg, waardoor Ilpendam naar de vijfde plek is gezakt. In de beginfase van het duel tegen Swift was hier niets van te zien. De bezoekers leken al snel op voorsprong te komen, maar een inzet van Zenno Cramer spatte uiteen op de paal.

In de achttiende minuut kwam Ilpendam alsnog aan de leiding. Swift-doelman Siem Kannekens kwam uit op een hoge bal en raakte hierbij een aanvaller van Ilpendam. Scheidsrechter Yucel vond dit voldoende voor een strafschop. Aanvoerder Jordy Blom wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de 0-1 op het scorebord. De gasten kregen vlak na de openingstreffer een aantal mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen, maar allemaal zonder resultaat.

In het laatste kwartier voor rust drong de thuisploeg aan en kreeg het kansen om de stand gelijk te trekken. Zo raakte Joost Kooiman het houtwerk en kreeg ook Swift een makkelijk gegeven strafschop. De inzet van Kooiman werd gekeerd door Ilpendam-doelman Stan Bakker. Zo leek Ilpendam met een voorsprong te gaan rusten, totdat Robert Molenaar in de vijfde minuut van de blessuretijd een vrije trap laag achter Bakker schoof: 1-1.

Na de pauze was Ilpendam aanvallend onmachtig en probeerde het een punt veilig te stellen. Swift creëerde niet veel, maar kwam na ruim een uur spelen toch bijna aan de leiding. Patrick Helmus zag zijn schot fraai gepakt worden. Niet veel later moest Ilpendam met tien man verder toen Bas Komen een directe rode kaart kreeg. De gasten verdedigden met man en macht het gelijkspel, maar gingen vijf minuten voor tijd alsnog onderuit. Op aangeven van Kooiman tekende Maurits van Vliet voor de 2-1 eindstand.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.