Home / Algemeen / Swift komt niet tot winst

Swift komt niet tot winst

Swift heeft vanmiddag niet de volle drie punten mee kunnen nemen uit Veenendaal, waar het 3-3 speelde tegen De Merino’s. Opnieuw laat de ploeg van trainer David Vecht punten liggen, Vorige week werd er verloren van Breukelen. Swift heeft nu 7 punten uit 3 wedstrijden, maar staat nog wel op een gedeelde derde plaats.

Swift nam wel het initiatief in de wedstrijd en kreeg een behoorlijk aantal kansen. Er leek ook niets aan de hand toen Tobias Kuijvenhoven op aangeven van Mo Benlachen de 0-1 aantekende. Lang konden de Amsterdammers er niet van genieten, want een minuut later scoorde De Merino’s de gelijkmaker uit een corner, waar iemand ongedekt stond. Swift trok hierna nog meer ten aanval, maar met name Tim Steij kon het net niet vinden in deze fase van de wedstrijd. Swift kreeg helemaal de deksel op de neus toen De Merino’s ditmaal uit een vrije trap scoorde. 2-1 en tevens de ruststand.

De dominantie van Swift bleef in de tweede helft hoewel de ploeg iets slordiger werd in balbezit. Maar verdedigen bleek vandaag niet de sterkste kant, want een communicatiefout tussen verdediger en keeper stelde de spits van De Merino’s in staat om er tegen de verhoudingen in zelfs 3-1 van te maken. Trainer David Vecht van Swift greep in en bracht Enzo Maria in. Een goede wissel, want Maria zorgde voor de aansluitingstreffer 3-2. Na weer een aantal kansen tegen het einde van de wedstrijd was het Bilal El Amrani die net voor tijd de gelijkmaker voor Swift binnen werkte. Daarna was er nog wel energie, maar geen tijd meer. Het bleef bij 3-3 en Swift verliest dus opnieuw punten.

Bilal El Amrani, late gelijkmaker.

Trainer David Vecht had een dubbel gevoel.
Vecht:’Het resultaat stelt me erg teleur, maar met name in de eerste helft speelden we misschien wel het beste voetbal van dit seizoen. Dat stemt me dan weer tevreden. De tegengoals waren onnodig en daarmee geef je twee punten weg. Maar in vergelijking met vorige week tegen Breukelen speelden we nu echt een stuk beter. Dat zal volgende week tegen RODA’46 ook weer moeten, want dat is een pittige tegenstander.’