Swift kroont zich na strafschoppen tot Kampioen van Amsterdam

Zaterdag eersteklasser Swift mag zich dit jaar de beste van Amsterdam noemen. Het elftal van Kees Oostermeijer was in de finale van het derde Kampioenschap van Amsterdam na strafschoppen te sterk voor Zeeburgia. Nadat de wedstrijd onbeslist bleef met 0-0, was Swift van elf meter met 6-5 te sterk.

Als verliezend finalist van vorig jaar (in de finale was De Dijk met 2-1 te sterk) was Swift erop gebrand deze keer wel als winnaar van het veld te stappen. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en grote kansen bleven uit. De eerste echte mogelijkheid was aan het eind van de eerste helft voor Zeeburgia, maar na een steekbal van Tahir Akhamrane schoot Ayoub Salihi recht op Swift-doelman Sieuwerd Teerink.

Vlak voor tijd kreeg Swift een enorme kans om de wedstrijd alsnog te beslissen, maar een kopbal van Jaap Smeeing werd ternauwernood gered door Eric Antwi. Het bleek het laatste wapenfeit van de finale, waardoor de strafschoppenserie uit moest wijzen wie er met de schaal vandoor zou gaan.

Voor Zeeburgia was het de tweede strafschoppenserie achter elkaar, want in de halve finale waren ze vanaf de stip te sterk voor Beursbengels. Nadat Akhamrane (Zeeburgia) en Tobias Kuyvenhoven (Swift) hun strafschoppen gestopt zagen worden, volgde een reeks van tien benutte strafschoppen. De dertiende strafschop werd door Boudchourt echter op de lat geschoten, waarna Lars van de Berg de beslissende penalty benutte.

Het leverde Swift het kampioenschap en de schaal op. Na JOS Watergraafsmeer (2012) en De Dijk (2013) mag Swift zich komend seizoen de beste van Amsterdam noemen. Gino Pique (aanvoerder Zeeburgia) werd vlak na de wedstrijd nog verkozen tot Speler van het Toernooi.

Kijk hier voor alle uitslagen en standen. Later vanavond een uitgebreide videoreportage van de finaledag van het derde Kampioenschap van Amsterdam.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!