Home / Algemeen / Swift laat dure punten liggen bij Zwaluwen

Swift laat dure punten liggen bij Zwaluwen

Zaterdag Hoofdklasser Swift heeft zichzelf behoorlijk tekort gedaan tegen Zwaluwen. Op bezoek in Vlaardingen liet de ploeg van Bart Logchies veel kansen onbenut en gingen de Amsterdammers zelfs met 1-0 onderuit. Daardoor zakte Swift naar de tiende plaats.

Deze wedstrijd past voor Swift in het rijtje van Smitshoek-thuis (1-2 nederlaag) en Nootdorp-thuis (1-1 gelijkspel): zoveel beter, maar jezelf niet belonen. “Wij zijn veel beter dan die gasten”, riep Carlos Groen zelfverzekerd. Toch lukte het niet om dit ook in de stand tot uitdrukking te brengen. Daar had Groen een belangrijke rol in. Hij liet een paar grote kansen op de openingstreffer onbenut. Ook Guido de Graaf (voorlangs) en Jesse Dingjan (van de lijn gehaald) faalden in de afronding.

“Ik had belangrijker kunnen zijn”, wist Groen zelf ook. Een extra grote domper voor de Amsterdammers was dat Zwaluwen, getraind door Amsterdammer Danny Schenkel, twintig minuten tijd tegen de verhoudingen in aan de leiding kwam. Na een scrimmage voor het doel werkte Sten Wever de 1-0 binnen. Het was één van de spaarzame momenten dat de thuisploeg gevaarlijk was.

In het laatste kwartier koos Swift ervoor va banque te spelen. Meer dan een paar kleine mogelijkheden konden de bezoekers niet creëren. Door de 1-0 nederlaag heeft Swift de tiende plek moeten overdragen aan Zwaluwen. Kleine troost voor de Amsterdammers is dat de achterstand op de bovenste plaatsen nog altijd overbrugbaar is: vier punten. “Dit was zo’n wedstrijd die we hadden moeten winnen. Als we de komende tijd dit soort wedstrijden ook winnen, kom je terecht op de plek waar je hoort te staan. Dat is nog steeds top-5.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.

Archieffoto: José Mol | Carlos Groen