Swift legt in Portugal weer de focus op de competitie

Zaterdag hoofdklasser Swift heeft haar trainingskamp in het Portugese Lagos er op zitten. Na vier dagen onder prima omstandigheden te hebben gewerkt keert het vanavond (dinsdag) weer terug in Amsterdam. Na alle bekersuccessen ligt nu alle focus op de competitie. Een plek bij de eerste zes is het doel voor de ploeg van Bart Logchies.

Logchies: “We hebben het echt geweldig hier. Het zijn echt vijf top dagen. We zitten in een heel klein dorpje waar we volledig selfsupporting zijn. We koken zelf en dat maakt het allemaal wel uniek. Er zit hier ook geen andere club. We zijn volledig op ons zelf aangewezen, maar we gaan af en toe ook wel buiten de deur eten hoor.”

In Lagos heeft Swift alle tijd om de plannen voor de tweede seizoenshelft te maken. “Het is natuurlijk een raar seizoen door alle successen in de KNVB beker met de winst op Vitesse en het avontuur in De Kuip. Dat heeft de aandacht weggehaald van de competitie en dat heeft ons zeker punten gekost. We hebben daar uitgebreid over gesproken met elkaar. We gaan ons nu richten op de zesde plaats en ook hoe we die willen bereiken.”

Swift staat momenteel op een twaalfde plaats in de zaterdag hoofdklasse A en heeft een enorme achterstand op koploper Noordwijk. Logchies: “De eerste drie (Noordwijk, Ter Leede en SteDoCo, red.) zijn echt beter dan de rest daarna komt een hele grote groep. En daar horen wij ook bij. De stand geeft een beetje een vertekend beeld want wij hebben twee wedstrijden minder gespeeld dan de meeste clubs. De verschillen zijn dus klein. Als we de zesde plaats kunnen bereiken is de vierde plaats ook dichtbij en dan weet je nooit of er nog een periodetitel of nacompetitie in zit, maar voorlopig zitten we niet in die positie dus dat vind ik momenteel niet interessant.”

Donderdag traint Swift nog aan het Olympiaplein en dan speelt het zaterdag (14:30 uur) op De Toekomst tegen Ajax haar enige oefenwedstrijdwedstrijd ter voorbereiding op de hervatting van de competitie. Op zaterdag 20 januari komt RVVH naar Amsterdam.

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)