Home / Algemeen / Swift maakt eind aan ongeslagen status VVA/Spartaan

Swift maakt eind aan ongeslagen status VVA/Spartaan

VVA/Spartaan was na acht duels nog zonder puntverlies in de zondag vierde klasse F, maar daar heeft Swift verandering in gebracht. De ploeg van Bart Woldberg gaf de uitstekende vorm van twaalf punten uit de laatste vier wedstrijden een vervolg tegen VVA/Spartaan: 0-3. De nederlaag betekent niet alleen een eind aan de ongeslagen status, ook is het elftal uit Amsterdam-West de koppositie kwijtgeraakt aan De Meer.

VVA/Spartaan begon nog stormachtig aan het duel. Na vijf minuten belandde een kopbal vanuit een voorzet tegen de lat, waarna een scrimmage volgde. De daaropvolgende vrije mogelijkheid werd uitstekend gekeerd door Swift-doelman Jamir Cornelia. Hierna kwamen de bezoekers steeds beter in het spel en namen zij de regie in handen.

Nadat Swift via snelle combinaties een aantal keren gevaarlijk wist te worden werd het verschil na ruim twintig minuten gemaakt. Jens Kimmel werd de diepte ingestuurd en wist vanuit een halve volley de uitkomende keeper Marcel Ons te passeren. Vlak na de 0-1 stuitte Tijn Kremers nog op doelman Ons, maar niet veel later lag de 0-2 alsnog tegen de touwen. Patrick Helmus zag zijn inzet gekeerd worden door Ons, waarna de instormende Piet Zweegers al vallend raak schoot (0-2).

In de tweede helft kwam VVA/Spartaan goed de kleedkamer uit en probeerde het met veel voorzetten gevaarlijk te worden. Swift wist de bal niet meer in de ploeg te houden, maar het bleef met kunst- en vliegwerk overeind. Na een uur spelen nam de frustratie toe bij de thuisploeg, wat het spel niet ten goede kwam.Toch wist VVA/Spartaan nog een aantal keer gevaarlijk te worden, maar doelman Cornelia bleek niet te passeren deze middag.

Vijf minuten voor tijd gooide Swift het duel definitief in het slot. Doelman Ons stond ver voor zijn goal, waarna Kimmel een snelle counter vanaf 35 meter wist af te ronden: 0-3.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse F

Foto’s John Beckman

Send this to a friend