Swift maakt einde aan foutloze reeks Fortius

Swift heeft Fortius de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. Aan het Olympiaplein boekte het elftal van Bart Woldberg een 2-1 zege op de ploeg uit Amsterdam-oost. Door dit resultaat heeft Swift tien punten en staat het op de gedeelde tweede plek. Fortius heeft één punt minder en bezet de vierde plaats in de zondag vierde klasse E.

Fortius had in de districtsbeker driemaal overtuigend gewonnen en won ook de eerste drie competitiewedstrijden. Dat de bezoekers vervolgens binnen vier minuten tegen een 1-0 achterstand aankeken, was een domper voor de ploeg van trainer Sergio Hellings. Swift-buitenspeler Thijs Burgmans dribbelde goed naar binnen en schoot tegendraads raak: 1-0. Fortius werd vijf minuten later voor het eerst gevaarlijk na wild uitkomen van Swift-doelman Siem Kannekens. De daaropvolgende poging van Elson Soares belandde naast het doel.

Swift had in het verdere verloop van de eerste helft moeite met de goed voetballende gasten. Kansen kregen de bezoekers echter niet. Vlak voor rust kwam Fortius toch op gelijke hoogte. Michel Dos Santos schoot een vrije trap over de muur in de bovenhoek voor de 1-1 ruststand.

In de tweede helft was het een gelijkwaardige strijd met weinig kansen. Desondanks kwam Swift na een uur opnieuw op voorsprong. Ditmaal schoot Imad el Boutaibi via de binnenkant van de paal raak en zorgde hij zo voor de 2-1. In het laatste halfuur probeerde Fortius uiteraard weer op gelijke hoogte te komen, maar het wist amper iets te creëeren. Ook een aantal hoge ballen voor het Swift-doel brachten niet het gewenste effect, waardoor de 2-1 blijft staan.

Volgende week treft Swift opnieuw een foutloze ploeg. Dan gaat de ploeg van Bart Woldberg op bezoek bij koploper Geuzen Middenmeer. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.